Разберете как може да поддържате живи и еластични къдрици, каква грижа да ползвате за къдрава коса и как да дефинирате какъв тип къдрава коса имате.

Диагностика на къдравата коса

Омазняването, плътността и еластичността на къдриците подсказват с какъв продукт за грижа за коса трябва да се снабдите. За по-мазна коса е препоръчително да използвате от време на време шампоани, които правят повече пяна, защото така ще можете да премахнете омазняването. Ако косата ви е слаба и с малка плътност, най-добре е да я хидратирате дълбоко веднъж седмично с маска за интензивна хидратация. Ако косата ви е склонна към наелектризиране, използвайте стилизиращи продукти като нашия крем за дефинирани къдрици.

Как да имаме красиви къдрици

Отстранете остатъците

Къдравата коса изисква специфична поддръжка. Поради естеството на косъма може да се случи обикновен шампоан да не успее да премахне всички остатъци от ежедневието. Затова използвайте шампоан без сулфати и без силикон. Нанесете го, като масажирате нежно с върховете на пръстите си върху скалпа, за да можете да почистите старателно и да подготвите косата за следващите стъпки.

Съвместно измиване

Тази техника може да се прилага по два начина, като първият се използва с балсама от средата към краищата след измиване с шампоан или чрез измиване на косата директно с балсама, за директно оформяне на къдриците. Балсамът съдържа почистващи и омекотяващи вещества, които помагат на къдравата коса.

Изсушаване на косата

Отстранете излишната вода с микрофибърна кърпа и след това нанесете стилизант за къдрици, който дефинира без фиксиране. Можете да улесните процеса, използвайки следната техника: нанесете продукта, докато сте с главата надолу и внимателно и леко притискайте с ръка кичурите от краищата към корените. След това можете да използвате сешоар с дифузер, въпреки че идеалният начин за изсъхване на къдравата коса е да я оставите естествено да се изсуши от въздуха.

Открийте грижата за къдрава коса на Yves Rocher

Къдриците винаги на мода и затова представихме ритуала, с който да извлечете максимума от вашата къдрава коса. Първата стъпка е да използвате нашия лек шампоан, който нежно почиства скалпа, за да постигнете перфектни къдрици, без да ги утежнявате. Обогатен с екстракт от лен, той поддържа къдриците еластични, дефинирани и с движение. Формулиран без сулфати или силикони, той е вашият идеален съюзник за блестящи къдрици. Продължете ежедневната си рутина за коса с кремообразния балсам, който разплита и дисциплинира косата, без да я утежнява и дава живот на вашите къдрици.

Последният щрих за вашата къдрава коса е нашият крем за дефиниране на къдрици. Той поддържа еластични и добре оформени къдрици до 48 часа дори при 90% влажност на въздуха.

Друг специален съюзник за показване на перфектни къдрици по всяко време е нашият богат ботанически балсам, който хидратира и се грижи за къдравата коса и я дефинира, без да я утежнява, оставяйки косата еластична и интензивно възстановена. Можете да използвате този балсам върху влажна коса преди измиване, върху суха коса като финален щрих за стилизиране и контролиране на къдренето или като нощна грижа за интензивно подхранване и възстановяване на вашите къдрици. Обогатен с кокосово масло и без сулфати, той е идеален за къдравата коса.

А, какви са вашите хитринки за поддържане на къдрава коса? Разкажете ни в коментарите!