Знаете, че арниката се използва най-вече за лечение на рани. Въпреки това, непознатите свойства на това заблуждаващо, защититаващо и завладяващо цвете са много повече...

Нека започнем с кратко представяне.

Латинско наименование: Arnica montana

Народно наименование: Арника

Семейство: Сложноцветни

Местообитание: планините на Централна, Южна Европа и Азия

 

Мислите ли, че арниката е като всяко друго цвете? Помислете отново! Арниката е многогодишно тревисто растение с късо, цилиндрично, червеникавокафяво коренище. От него тръгват голям брой тънки коренчета. Самото стъбло на билката е високо и окосмено, завършващо с красиви жълтооранжеви, събрани в кошнички на върха цветове.

Мощната лечебна сила на арниката се крие в нейните съставки. В красивите цветове на билката се таят цели 150 на брой активни вещества. Навярно най-важната от тях е силициевата киселина, която позволява на арниката да оказва толкова силна лечебна и възстановяваща сила.

Силициевата киселина оказва регулиращо външните и вътрешни възстановителни процеси в човешкото тяло действие. Тази киселина е изключително важна в случаи на мускулни и тъканни травми, защото именно тя активизира самолечителните сили на нашия организъм.

Нашите експерти използваха силата на растението арника, за да разработят екстракт, който предпазва кожата на ръцете от студа и външните агресори. Ние използваме арниката като най-важната био съставка на/в продуктите ни за грижа за ръце.

Ние отглеждаме растението арника в нашата органична ферма от 55 хектара. Както при другите растения, използвани в козметиката Yves Rocher, тя се отглежда, като връщаме на природата това, което ние вземаме от нея, но не усвояваме, използвайки устойчиви методи на отглеждане, които обхващат растението и околната среда.

Устойчивото земеделие се практикува, за да се поддържа синхрона с природата и дори да ѝ се помогне тя да процъфтява.