Открийте растението с красивите оранжеви венчелистчета, толкова полезно за нашата кожа.

Нека започнем с кратко представяне.

Латинско наименование:

Calendula officinalis

Народно наименование:

Невен

Семейство:

Сложноцветни

Местообитание:

разпространение в Средна Европа и Средиземноморието.

Растителен гений

Изложени на вредните въздействия на околната среда, кожата и косата се уморяват и губят блясъка и мекотата си. Невенът, декоративно и лечебно растение, е известен със своите успокояващи и антиоксидантни свойства. Благодарение на силните противовъзпалителни и ревитализиращи съединения, които се съдържат в невена, той елиминира мъртвите кожни клетки и подпомага образуването на нови тъкани. Това е много важна функция, която помага да се запази структурната цялост на кожата. Освен всичко, изобилието от антиоксиданти в цветето стимулира синтеза на колаген и значително намалява признаците на стареене, като появата на бръчки, фини линии, увисване и дори зачервяване на кожата.

Изследователите на Yves Rocher са разработили процес за извличане на активните съставки от невена, който им позволява да включат тези съставки в някои от продуктите за кожа и коса.

Произход на растението

 

Невенът е едно от първите растения, култивирани от Yves Rocher в родната му земя La Gacilly, Бретан, от 1979 г. насам. Неговият културен маршрут е внимателно дефиниран, за да се гарантира най-доброто съдържание на активни съставки, като същевременно се запази биоразнообразието. Засято на открито през април, то цъфти с много ниска нужда от вода до ръчното прибиране на цветовете през юли и август.

След това стъблата и листата се смачкват и се смесват отново директно с почвата. Нашият модел в органичното земеделие и агроекологията ни даде възможността да получим UEBT сертификат. Натрошаването и включването в почвата на стъблата и листата на невена създава важен запас от минерали, полезни за всички обитатели на почвата.

Нашият екстракт

 

Можете да намерите тази прекрасна активна съставка в нашите почистващи продукти за лице и маски от серията Pur Calendula. Тестовете разкриват, че след 4 седмици употреба 82% от жените, които са използвали продукта, смятат, че косата им е по-сияйна, а 88% я намират за блестяща *.

 

Невенът е и в основата на формулата на нашия благотворен дневен/нощен крем против бръчки. Помага за възстановяване на мекотата и блясъка на кожата * .

 

*In vivo тестове