10 милиона скъпоценни молекули във всяко бурканче.

Стареене: кожа и първи бръчки

Стареенето е бавен процес: тялото ни губи способността да се възстановява и регенерира постепенно, неусетно. Може да изглежда странно, но този процес започва около 30-годишна възраст и го виждаме и по лицата си. Кожата започва да бъде по-малко еластична, хидратирана и стегната, първият признак за намалено производство на колаген и еластин и забавено обновяване на клетките.

Стареенето е неизбежно, но не и негативно: здравословното остаряване.

Стареенето не може да бъде избегнато, но като се грижите за кожата си по правилния начин, можете да го забавите. Този подход, наречен здравословно остаряване, ни учи да приемем новаторска перспектива към възрастта, насърчавайки приемането на признаците на стареене, с положително отношение към това, което е напълно естествено. Малките бръчици от външната страна на окото и около устата не са нищо повече от доказателство, че човек се е усмихвал много през живота си: повод за гордост, а не срам.

Фактори за стареене на кожата

Това не означава, че не можем да се грижим за кожата си. Напротив, познаването на основните фактори на стареенето ни помага да разберем как да предотвратим признаците: бръчките не са свързани само с възрастта.

Нашата кожа остарява също и преди всичко поради:

• Фактори на околната среда: като излагане на слънце. Ето защо е изключително важно целогодишно да използваме слънцезащитен крем, който освен че ще ни предпази от най-вредното въздействие на UVA лъчите, ще предотврати образуването на бръчки и слънчеви петна.

• Начин на живот: диета, богата на антиоксиданти, помага в борбата със свободните радикали, отговорни за увреждането на клетъчно ниво. Сънят също има решаващо влияние върху външния вид на нашата кожа, защото когато спим клетките на лицето се регенерират и възстановяват. Стресът, напротив, увеличава производството на свободни радикали с отрицателни ефекти върху кожата и тялото.

• Генетика: Въпреки че е по-малко въздействаща от други фактори, генетичната предразположеност все още играе роля при определянето на това как кожата ни ще старее.

• Рутина за красота: грижата за кожата ви с правилната рутина за красота обаче може значително да смекчи признаците на стареене и да забави тяхното образуване.

Как да изберем правилната рутина против стареене?

И така, съществува ли перфектната рутина за красота против стареене? На първо място е необходимо да се отбележи, че без последователност в прилагането е трудно да се постигнат желаните резултати. Кожата ни е изградена от малки припокриващи се слоеве, които следват жизнен цикъл. Клетките се раждат в най-дълбокия слой, след това растат и умират в най-повърхностния, в непрекъснато обновяване, което се нарича клетъчен оборот и което общо продължава 4 седмици. Ето защо казваме, че всяко лечение трябва да се провежда поне 21 дни, за да има видими резултати. Не само това: скоростта на клетъчния обмен се забавя с възрастта.

Под 30-годишна възраст става по-бързо, поради което кожата изглежда по-ярка и еластична. След 30 обаче той се забавя: колагенът и еластинът, двата компонента, които изграждат дермата, се произвеждат в по-малки количества, поради което дебелината на дермата изтънява, което води до появата на първите признаци на възрастта. И така, какво можем да направим?

Anti Age Global Grand Soin: регенерираща терапия 3в1

Това е идеалният продукт за тези, които искат цялостен и ефективен продукт против стареене, който да противодейства на 8-те признака на стареене само за 30 дни*. Първата** многофункционална и мулти-коригираща грижа против стареене, която се бори срещу всички признаци на стареене по лицето, шията и деколтето.

Едно бурканче от този крем включва свойствата на дневен крем, нощен крем и нощна маска и 10 милиона регенеративни растителни клетки.

Приложен сутрин, кремът освежава кожата и я прави комфортна и плътна.

Приложен вечер, насърчава регенерацията на клетките и подготвя кожата за събуждане.

Използва се като нощна маска до два пъти седмично, осигурявайки на кожата дълбока хидратация и още по-интензивно действие против стареене.

Благодарение на своята формула с кадифена текстура и 95% съставки от естествен произход, Anti Age Global Grand Soin е най-пълното средство против стареене, базирано на основната растителна съставка: растителен нектар от люлякови пъпки.

Пъпките са забележителни, тъй като съдържат ботанически клетки с уникална регенеративна сила. Само те имат способността да създават всички части на растението (листа, цветя, плодове и стъбла) и несравнимо молекулярно богатство (витамини, минерали и други хранителни вещества).

Следваме патентован ботанически биотехнологичен процес, в който чрез използване на една проба от люлякова пъпка ни позволява да селектираме, размножаваме и обогатяваме ботанически регенериращи клетки с вербаскозид - мощен полифенол против стареене.

След това нашите учени извършиха процес за фрагментиране на тези клетки, така че те да освободят ценното си съдържание и да произведат иновативна съставка против стареене: растителен ботанически нектар от пъпка на люляк.

Следователно, този високотехнологичен процес запазва природните ресурси, като избягва снабдяването с живи растителни пъпки, които са от съществено значение за тяхното развитие.

Този нектар работи в сърцевината на кожата за изключително регенериране на нейния външен вид в рамките на 72 часа*** и подобрява нейната кохезия, за да пресъздаде перфектна хармония, като по този начин допринася за глобално действие против стареене. Външният вид на кожата е трайно регенериран, тя е ревитализирана и всички признаци на стареене изглеждат коригирани.

Регенериращото действие на нектара се допълва от няколко съставки със силни ползи против стареене:

• Пантенолът или провитамин B5 се използва заради неговата ефикасност върху активирането на фибробластите (ключови клетки против стареене, разположени в дермата). Включена във формулата, тази съставка стимулира естествената регенерация на кожата.

• Ботаническият сквалан е съставка на биомиметизма на липидите, които естествено присъстват в кожата. Интегриран във формулата, той действа като емолиент (омекотител) за кожата и допринася за укрепване на хидролипидния филм на повърхността, което е от съществено значение за бариерната функция на кожата.

• Комбинация от хиалуронова киселина с високо и ниско молекулно тегло, която помага за повишаване на хидратацията, плътност и изглаждане на кожата (значително действие върху бръчките и фините линии, дължащи се на дехидратация)

 

• Маслото от макадамия е избрано за блясък на кожата.

• Екстрактът от афлоя с антиоксидантни и антирадикални свойства действа като предпазва кожата от фактори, ускоряващи стареенето

• Маслото от ший е емолиент, омекотява кожата и носи комфорт. Освен това има свойства за възстановяване на кожата.

• Вода от лайка / хидролат от дива лайка, активна съставка, оптимизирана от учените на Yves Rocher, има доказана полза за регенерацията на клетките.

Резултатите са видими след един месец употреба: кожата изглежда уплътнена, стегната, сияйна, гладка, равномерна и подхранена. Контурът на лицето изглежда изваян, а шията и деколтето са преоформени.

*Самооценка на 106 доброволци

** Първа за Yves Rocher

*** In vitro тестове