Грубата реалност е, че днес биоразнообразието е изложено на риск, а нашето бъдеще зависи от това.

Ето защо Фондация Yves Rocher, основана преди 30 години, подкрепя жените и мъжете, които предприемат действия, за да променят света.

Ние подкрепяме жени, които работят всеки ден, за да реализират проекти, които вдъхват надежда и единомислие. Като засаждаме 135 милиона дървета по света, ние помагаме на общностите да засилят озеленяването навсякъде и да насърчаваме възвръщането на биоразнообразието. Подкрепяме ангажирани фотографи, които чрез техните снимки, свидетелстват за условията на нашата планета. Източниците на живот - растенията са нашето бъдеще и Фондацията се ангажира да опазва растителния свят. Във фондация Yves Rocher вярваме, че хората могат да променят света. Като подкрепяме проекти и споделяме за тях, ние заедно играем важна роля за бъдещето на нашата планета."

Жак Роше, земеделец и почетен президент на фондация Yves Rocher.

Земя на жените

Всеки ден жените по целия свят се ангажират да защитават нашата планета и нейното биоразнообразие, носейки надежда и солидарност на света.

Всяка година наградата Terre de Femmes подчертава и награждава тази тяхна борба. А през 2021 г. тази награда навърши 20 години!

Инициатива, родена през 2001 г., която подкрепя жени предприемачи в етичната и социална област и която успя да присъди награди на почти 500 жени по целия свят от 50 различни държави. Изключителни жени, които, въоръжени с безкористност и смелост и подкрепени от своите общности, и които имат силата да предизвикат статуквото и да предизвикат промяна. Всички те са необикновени жени с обща цел, тази да защитят нашия свят и неговата природа. Жени, които са вдъхновили хиляди други по пътя си.

Растения за цял живот

Решена да се бори с настоящата извънредна екологична ситуация, фондация Yves Rocher се ангажира и със засаждането на дървета.

Целта до 2025 г. е да бъдат засадени 135 милиона дървета по света.

Има толкова много причини за засаждане на дървета. Някои причини са универсални и ни обединяват, други са по-лични. Няма значение коя причина ще изберем, важното е да осъзнаем, че дърветата защитават нашия живот, така че и ние трябва да ги защитим!

Снимки, хора и природа

Фондация Yves Rocher също подкрепя света на фотографията с наградата за фотография и Фестивала на фотографията, който се провежда всяко лято в La Gacilly.

Защото всяка гледна точка към света е уникална, защото различието е това, което подхранва нашите мнения и защото улавянето на нашата планета вече е залог за ангажираност.

С тези думи Жак Роше потвърждава своята непоколебима подкрепа за фотографите, работещи на място, за да повишат осведомеността, чрез силата на изображенията, за крехката красота на нашите земи и гори, както и за решаващия въпрос за опазването на околната среда.

Растения и биоразнообразие

Чрез икономическо спонсорство и съдействие с различни похвати, ние подкрепяме учени, изследователи и ботаници за защита на биоразнообразието.

Растенията са жизненоважни за човека и надежда за бъдещето.

„Растенията са в основата на живота и са нашата най-важна битка. Далеч от това да е неизчерпаемо, биоразнообразието е все по-заплашено с всеки изминал ден.“

Въпреки че Жак Роше умишлено се стреми да алармира с това изявление, той също така е уверен, че желанието ни да предприемем действия ще надделее. С нашата програма за растения и биоразнообразие ние разбрахме неотложността на ситуацията и съсредоточихме енергията си върху борбата за поддържане на биоразнообразието. Този ангажимент е от съществено значение за баланса на всички живи същества, човешки или други.