Нека посетим село La Gacilly, където ще проследим най-важните моменти от историята на марката Yves Rocher. Да отидем заедно на пътешествие по пътя на една близо 60-годишна история.

Yves Rocher и марката, носеща неговото име са родени в малко селце в Бретан, наречено La Gacilly, с население от 3000 души. Това малко градче между Рен и Ван е не само мястото, където той започва живота и начинанието си, но също и мястото, където днес посрещаме над 350 000 посетители. Последвайте ни на пътешествие до село La Gacilly, където от почти 60 години марката Yves Rocher твори история!

Удивителната ботаническа градина Yves Rocher

Основана през 1977 г. ботаническата градина в La Gacilly се простира на 2 хектара земя. Това всъщност е лаборатория на открито, където повече от 1500 вида се развиват под зоркия поглед на екипа по градинарство и ботаника. Тук е мястото, където наред с други екземпляри, ние съхраняваме своите етноботанически и тропически колекции, национална колекция от артемизия, ароматни пеларгонии, растения, използвани в козметиката и парфюмите, дендрариум и бамбукова горичка.

Спиращата дъха градина е отворена за обществеността и е дом на редки и застрашени видове. Мястото служи като чудесен източник на вдъхновение за изследователите на Yves Rocher Botanical Beauty®.

Осем вида растения, характерни за La Gacilly, които отглеждаме с помощта на устойчиви земеделски практики

Шестдесет години и почти 60 хектара цветя, растящи в La Gacilly! Цифрите впечатляват още повече, като се има предвид, че цялата ферма е органично сертифицирана и се използват само устойчиви селскостопански практики. Нашите ботаници и селскостопански специалисти наблюдават и изучават природата, за да отглеждат нашите осем характерни растения в хармония с нея : немска лайка, римска лайка, арника, невен, метличина, слез, едулис и „ледена“ маруля.

Те също така поддържат и дори подобряват здравето на почвата, екосистемите и хората – и този баланс прави нашите растения по-силни! Тези осем характерни растения се използват в над 30% от нашите формули.

Местоположение: Произведено в Бретан

Историята започва през 1959 г., когато Yves Rocher прави първия си овлажнител за лице на тавана на семейството си като използва жълтурчета. Шестдесет години по-късно неговите продукти все още са „произведено във Франция“ или по-точно „произведено в Бретан“, тъй като през това време се построяват три производствени обекта в радиус от няколко километра в този район. Първият е в Croix-des-Archers (La Gacilly), а след това се създава един в Rieux, специализиран в производството на грим и третият е в Ploërmel – производство на парфюм. Yves Rocher, визионер и бизнесмен, работи активно за развитието на индустрията в района, като създава работни места в родния си регион.

Вече има над 2700 служители, работещи в Бретан, и повече от 350 милиона продукта „произведени в Бретан“ или 80% от производството на марката. Всички индустриални обекти в Бретан също са сертифицирани като убежища за биоразнообразие от LPO (Френската лига за защита на птиците).

La Gacilly е убежище на биоразнообразието

Посещението на La Gacilly и района на Yves Rocher е уникално изживяване, шанс да се свържете с природата. Всъщност всички индустриални обекти на Yves Rocher са убежища за биоразнообразие. И това не е всичко, защото Yves Rocher също си партнира с LPO (Френска лига за защита на птиците), за да защити и използва своето природно наследство в La Gacilly.

Когато отидете в родното му място в La Gacilly, ще откриете колко много работа и отдаденост е вложил Yves Rocher в растенията и благосъстоянието на животните, за които се е застъпвал през целия си живот. Това е уникално изживяване на пълно потапяне в това малко селце, сгушено в сърцето на Бретан. Марката Yves Rocher има и екохотел сред природата.

La Grée des Landes Eco-Hotel and Spa

Сега е възможно да живеем в хармония с природата. Синът на Yves Rocher, Жак, мечтае за екологичен хотел в сърцето на природата, разположен на площ от 10 хектара. Идеята зад този истински оазис на спокойствието е проста: да споделяте едно и също местообитание с растения и животни, без да ги безпокоите.

Цялото съоръжение се вписва безпроблемно в пейзажа и всичко е проектирано да бъде екологично, от стаите и кабината, сгушени сред вековните кипариси, до трите уединени ботанически апартамента в имението и спа и уелнес центъра. Хотелът разполага и с ресторант, в който се предлага изцяло органична храна, наречен Les Jardins Sauvages, в който източниците на продуктите са местни производители или собствената градина на ресторанта.

Елате в СПА центъра, за да избягате от забързаното ежедневие и да се презаредите, преди да се насладите на разходка из близката гора или да разгледате селото по време на фотографския фестивал La Gacilly!

Фестивал на фотографията La Gacilly

Фестивалът на фотографията La Gacilly започва през 2004 г. и оттогава украсява стените, градините и фасадите на къщите в La Gacilly за една от най-големите фотоизложби на открито в Европа.

Арт събитието е основно спонсорирано от Yves Rocher и е оригинален начин за повишаване на обществената осведоменост относно проблемите на околната среда. През 2017 г. близо 400 000 човека са посетили селото, за да видят изложените снимки.

Къщата, посветена на марката Yves Rocher

Открит през септември 2017 г., Maison Yves Rocher предлага завладяваща 45-минутна обиколка на музея през пет мултисензорни свята, които пренасят посетителите вътре в самата марка. Вижте завладяващите сцени, които разказват невероятната история на любителя на природата и визионер от Бретан, и разберете как превръща вродения си усет в световна козметична марка.