Нашата любов към природата

В Yves Rocher голямата ни любов към природата е в основата на обещанието ни да я опазваме. Ние работим усърдно с нашите ботаници, доставчици и служители да предложим на вас – нашите клиенти, най-екологичните продукти. Продукти, предоставени ни от уникалната природа на Бретан. И знаем, че действията говорят повече от думите, затова вижте нашите жестове към природата.

Жест към природата №1

Чудодейните гени на обикновените растения

Експертите по билкова козметика на Yves Rocher продължават да работят, за да открият чудотворния потенциал в гените на растенията за продукти със 100% натурални съставки. Благодарение на тези проучвания, нашите продукти имат иновативни и ефективни формули, които зачитат природата.

Не забравяйте за нашите серии Elixir Botanique & Lifting Vegetal – експертна грижа за кожата с повече от 96% съставки от естествен произход.

Жест към природата №2

Ние оставяме положителна следа на планетата

В Yves Rocher селското стопанство се управлява устойчиво. В La Gacilly агроекологията се основава на пионерски земеделски модели, които зачитат почвата и природата. С експертния опит на нашите ботаници и селскостопански инженери се използват методи за устойчиво земеделие, които съживяват и защитават почвата и природата в и около нашите полета. Нашите 9 емблематични растения се отглеждат в Бретан от 1999 г. на площ от 60 хектара с органичен сертификат и принципа на агроекологията. Ние продължаваме да работим ден след ден, за да представим тези много ценни земеделски практики на всички наши служители и бизнес партньори.

Като член на UEBT (Асоциация за етична биотърговия), ние продължаваме да набавяме всички наши естествени съставки по начин, който уважава както човечеството, така и биоразнообразието.

Жест към природата №3

Минимизираме нашата вреда за околната среда

В съответствие с принципа „нулеви отпадъци“, ние продължаваме да работим всеки ден за по-малко опаковки, по-малко пластмаса и по-устойчив подход. Ние работим усърдно, за да променим нашите опаковки и навици, за да намалим генерирането на отпадъци всеки ден.

Днес всичките ни бутилки са направени от 100% рециклирана* и рециклируема пластмаса.

* С изключение на капачки, помпи, етикети

 

Жест към природата №4

Ние опазваме биоразнообразието

Опазването на биоразнообразието е един от основните принципи на Yves Rocher от 1959 г. насам. Ние продължаваме нашата работа по устойчив начин, знаейки важността на биоразнообразието във всички селскостопански области и във всеки използван растителен вид. Всички наши работни зони, полета и 1500 вида растения, които съставляват нашата ботаническа градина, имат сертификат Refuge LPO*.

*Статут на резерват за птици от Съюза за опазване на птиците

Като част от проекта „Растение за живот“, изпълняван от фондация Yves Rocher, през 2020 г. бяха засадени 100 милиона дървета на планетата, по едно на всеки 3 секунди.