Терапия, истинско подмладяване на кожата, момент на релаксация... Маската за лице е от съществено значение за всеки ритуал за красота. Запознайте се с ползите, видовете и приложението на този емблематичен продукт.

Защо да изпозваме маска за лице?

Почистващо средство, лосион, серум, хидратиращ крем.... Знаем, че вашата рутина е добре установена. Ако искате да я усъвършенствате, препоръчваме и използването на маска.

Маската за лице е грижа, богата на активни съставки, които подхранват в дълбочина слоевете на епидермиса. Като допълнение към вашия ежедневен ритуал, тя е насочена към специфични кожни проблеми и възвръща комфорта и блясъка на кожата. Има различни видове маски: за хидратиране, за пречистване или дори за отпушване на порите. Изберете тази, която е най-подходяща за вашата кожа. Друго също толкова осезаемо предимство от прилагането на маска за лице е възможността да отделите момент само за себе си. Сложете маската на лицето си, отпуснете се и релаксирайте.

Как да нанесете маска за лице?

Златното правило е винаги да нанасяте маската си върху почистена и без грим кожа. Няма нужда да извършвате дълбоко третиране, ако порите ви са блокирани от замърсявания или остатъци от грим.

Също така се препоръчва предварително да използвате скраб, за да се ексфолира кожата. Нанесете малко количество скраб върху дланта на ръката си, след което го разнесете върху цялото лице с нежни кръгови движения. Бъдете внимателни, твърде енергичното триене рискува да раздразни кожата.

Идва етапът на поставяне на маската. Тук всичко опира до баланс. Вземете еквивалента на чаена лъжичка и разпределете материала равномерно на тънък слой върху цялото лице. Избягвайте зоната около очите, защото кожата там е деликатна и изисква специални грижи.

Оставете да действа между 5 и 10 минути, според инструкциите, след което изплакнете с вода. Въпреки общоприетото схващане, не е препоръчително да оставяте маска твърде дълго с надеждата да увеличите нейното действие. Това само изсушава кожата и я дразни.

А след маската? Задължително използвайте хидратиращ продукт, независимо дали сте ползвали маска сутринта или вечерта.

Кога да си направим маска?

Маската за лице се прилага 1 до 2 пъти седмично, в избрано от вас време. Например, можете да отделите време, за да направите маска през уикенда или вечерта, като използвате момента да релаксирате напълно. Направете си чай, запалете ароматна свещ и се отпуснете!

А, как да нанасяме маската?

Въпросът обикновено е: трябва ли да нанасям маската с четка за грим или може да се нанася с пръсти?

Изпитаният метод, който препоръчваме е: който и от двата метода изберете (с четка или с пръсти), те трябва да са идеално чисти!

Какъв вид маска за лице да избера?

Маска за лице се избира според вашия тип кожа и проблемите, които ще третирате. Вижте някои от нашите предложения за грижа за кожата:

Дехидратирана кожа?

Ако искате да хидратирате и подмладите кожата си, интензивната хидратираща маска Pure Algue е най-добрият ви съюзник. С формула с микроводорасли Tetraselmis, тя има оксигениращи свойства и оставя кожата мека, хидратирана и свежа. Предназначена за нормална към комбинирана кожа, която може да се чувства опъната и нехидратирана.

Мазна кожа?

Мазната кожа се нуждае от грижа, която регулира и абсорбира излишния себум. Почистващата маска с глина от гамата Pure Menthe видимо матира и усъвършенства текстурата на кожата. Култивирана в нашите полета в La Gacilly, органичната мента е известна със своите освежаващи свойства. Маската е особено полезна за хора, чиято кожа е склонна към омазняване. Козметиката, използвана само два пъти седмично, ефективно ще намали излишния себум и ще възстанови баланса на кожата.

Черни точки?

Уморихте ли се от досадните черни точки? За да отпушите дълбоко порите и да освободите кожата си от замърсявания, изберете маската с въглен от гамата Pure Menthe. Благодарение на съдържащата се в нея органична мента, вие ефективно ще възвърнете перфектния вид на кожата си. Абсорбира излишния себум и освобождава кожата от замърсявания. Кожата е дълбоко детоксикирана, матирана и пречистена.

Суха и чувствителна кожа?

Успокояващата маска-пяна на Pure Camomille успокоява чувството на раздразнение и подхранва за по-еластична, успокоена и по-малко реактивна кожа. Богата на органична лайка, нейната ефирна текстура на пяна е малък облак върху кожата. Намалява чувството на дискомфорт и оставя кожата мека и подхранена!

Мултимаскинг

Идваща направо от Япония, техниката за мултимаскинг се състои от едновременно прилагане на няколко маски върху различни области на лицето, за да се отговори на техните специфични нужди. За да можем да покрием няколко проблема наведнъж, ние създадохме гамата MULTIMASKING. Ето и как да ги прилагате:

- Проблемната T-зона (чело, нос, брадичка) третирайте с TRANSVERSE SOINS Почистваща маска Мента. Нейната ултра свежа, нелепкава гел текстура прави тена ви да изглежда по-свеж и равномерен, като едновременно с това ще елиминира замърсяванията и почисти кожата.

- На останалата част на лицето използвайте TRANSVERSE SOINS Възстановяваща маска Невен. Нейната обгръщаща и успокояваща текстура на балсам оставя кожата мека, еластична и комфортна, като същевременно с това я подхрани и регенерира.

- Комбинирайте с TRANSVERSE SOINS Успокояваща маска Лайка или TRANSVERSE SOINS Озаряващ ексфолиант Подрумиче за още по-добър ефект!

А, какви са Вашите трикове за нанасяне на маска за лице? Разкажете ни в коментарите!