Кожа, мека като коприна – усещане, което всички ние мечтаем да изпитваме всеки ден. Знаете ли, че с няколко прости действия може да усетите разлика още на първия ден? Ексфолирането и хидратацията са основните съюзници за копринената кожа. Вижте как:

How to have soft skin with Yves Rocher

Какви са правилните действия, за да имате мека кожа?

За да бъде кожата копринена, тя трябва да се отърве от мъртвите клетки. Не забравяме и хидратацията, основният ключ за дълбоко подхранване на епидермиса.

Ексфолирайте добре: сбогом, мъртви клетки, здравей гладка кожа!

Всеки ден върху кожата ни се натрупват мъртви клетки. Това е напълно естествено явление, дължащо се на обновяването на кожата, но така те й пречат да покаже истинския си блясък. За да го премахнете, нанасяйте скраб на лицето и тялото си 1 до 2 пъти седмично.

Този козметичен продукт се нанася чрез нежен масаж на ексфолиращите частици, които съдържа. Чрез това механично действие текстурата на кожата се изглажда и порите се свиват. Изплакнете го с чиста вода и подсушете, без да търкате. След ексфолиране кожата е гладка и готова да се възползва напълно от последващите хидратиращи продукти.

Добре е да знаете: ексфолирането точно преди епилация улеснява достъпа до космите. Извършена няколко дни по-късно, ексфолиацията намалява риска от поява на врастнали косми.
Hydrate the skin with Yves Rocher

Правилните действия за добра хидратация

Изберете дневен крем и нощен крем, съобразени един с друг и с подходящи активни съставки. Винаги ги нанасяйте върху чиста, суха кожа с леки движения, докато се абсорбират напълно.

Съвет: можете да подсилите ефекта им със серум, който да нанесете точно преди използването на крема.

Кожата на тялото ви също трябва да бъде хидратирана. В идеалния случай ви съветваме да нанасяте продуктите за грижа за тялото веднага след душ. Горещата вода омекотява кожните тъкани и отваря порите. След това усвояването на хидратиращи продукти е максимално.

Изберете нежно обезкосмяване

Ако е възможно, избягвайте да използвате бръснач. Космите порастват отново на следващия ден, а употребата на бръснарско ножче може да предизвика дразнене! Изберете кола маска или електрически епилатор, които изскубват косъма от корена. Ще отнеме от 3 до 4 седмици, за да порасне отново и ще стане по-фин, докато епилирате. Можете също така да използвате крем за депилация, който се изплаква с вода, но израстването на космите ще бъде по-бързо.

Gentle hair removal

Интегрирайте добрите практики в ежедневието си

Ето няколко съвета за вашето ежедневие:

Почиствайте лицето си с почистващ продукт (гел, мицеларна вода, лосион и т.н) като по възможност използвайте такъв с естествени натурални съставки. Почистването трябва да бъде всяка сутрин и вечер, а след това просто измийте лицето си с вода.

Отстранете грима с почистващо мляко или мицеларна вода.

Нанасяйте серум, последван от дневен или нощен крем в зависимост от времето на деня.

За да запазите кожата на тялото си копринена, нанасяйте хидратиращ лосион или мляко за тяло след всеки душ.

Добре е да знаете: Твърдата вода и/или много горещата вода изсушават кожата.

Грижа за кожата на краката

За гладки и меки стъпала препоръчваме ежедневно нанасяне на хидратиращ продукт и ексфолиране 1 до 2 пъти седмично.

Какви действия трябва да предприемете при конкретни проблеми?

Въпреки всички ваши действия все още могат да се появят малки кожни проблеми.

Врастнали косми, суха кожа

Врастналият косъм е коса, която се извива под кожата, защото не може да премине кожната бариера. Ако това се случи с вас, не се опитвайте да го извлечете, защото може да се нараните или дори да си направите още по-голяма рана! Препоръчваме ви използването на нежни скрабове, за да премахнете мъртвата кожа, която пречи на преминаването на косъма. Чрез усъвършенстване на текстурата на кожата, врастналият косъм в крайна сметка ще излезе сам.

Ако кожата на тялото ви е суха, изберете хидратиращи и подхранващи продукти за грижа за кожата, особено на базата на ший, като тези в нашата гама Reparation.

Skin care routine with Yves Rocher
Exfoliation with Yves Rocher

Нашият богат ексфолиант за тяло ексфолира кожата и усъвършенства нейната текстура. Тази терапия за тяло е подходяща за всеки тип кожа.

Като я освобождава от замърсяванията и мъртвите клетки, този ексфолиращ продукт ви дава копринена кожа, която е приятна на допир. Обогатен с органично масло от ший, черупки от ший и органичен невен, този продукт не изсушава кожата. Защото карите има подхранващи и възстановяващи свойства, а невенът действа успокояващо. Комбинирани в този скраб, тези две активни съставки оставят кожата комфортна и гладка.

Ежедневното подхранване на кожата с подходящи грижи и ексфолиране веднъж или два пъти седмично са най-добрите съвети, които можем да ви дадем, за да имате мека кожа. 

Последен малък съвет: пийте поне 1,5 литра вода на ден. Хидратацията отвътре се вижда отвън!

Знаем, че и ти искаш мека и възстановена кожа, затова само от 03.07 до 30.07 ти подаряваме отстъпка от -10% за всички продукти от серията "Reparation New"! Само приложи промокод REPAIR10 в количката преди да завършиш поръчката си!