Вашата кожа всекидневно се изправя пред различни външни агресори и замърсявания, затова се нуждае от редовно почистване и хидратация. Има няколко съвета за красота, които трябва да следвате и на първо място: хидратация! Това е най-важният жест към вашата кожа, който може да направите, за да възвърнете блясъка й! Но как да изберете правилния продукт? В Yves Rocher всяка гама има формула за грижа за лицето, адаптирана към типа кожа. След като прочетете тази статия, ще знаете какъв хидратиращ продукт да изберете и как да го използвате. Така всяка сутрин, благодарение на вашата нова рутина за красота, ще се чувствате красиви и добре в кожата си… хидратирани!

За максимална хидратация на вашата кожа, трябва да си създадете безупречна рутина.

За оптимална ефективност на нашите хидратиращи продукти и за да постигнете красива кожа, следвайте тези 3 стъпки:

1. Почистете лицето си с мицеларна вода или хидратиращо почистващо мляко. Нашите гелообразни продукти са ориентирани към нежно почистване на комбинирана към мазна кожа.

2. След това тонизирайте кожата си с тонизиращ лосион, който да нанесете върху лицето и шията. Той ще премахне и последните замърсявания по кожата ви, ще я освежи и я подготви за хидратираща грижа.

3. Накрая нежно нанесете дневния си крем по цялото лице и шия. Помислете и за деколтето си, което е област, която често се пренебрегва.

„Съвет за красота: редовното пиене на вода (около 1,5 л на ден) подпомага хидратацията на вашите клетки, освен че ви носи добро физическо състояние и баланс!“

Грижа за кожата на всяка жена с Yves Rocher

Знаехте ли че, съставът на нашите натурални продукти отговаря на нуждите на четирите вида кожа, които съществуват (комбинирана, мазна, нормална и суха). Дехидратираната кожа е свързана с хронично състояние и може да бъде лекувана. Сухата кожа е постоянен, генетично обусловен тип кожа.

Сред нашите продукти вие лесно ще намерите гамата, която ще отговаря на хидратацията на вашата кожа. Изпробрайте нашите хидратиращи продукти, за да разберете кои са най-подходящи за вас.

Ако имате чувствителна кожа, склонна към зачервяване или временен сърбеж, тогава изберете продукти от гамата Sensitive Camomille. Съставките на серията включват хидрозол, който намалява чувствителността на кожата и олеат, който я защитава срещу външни агресори. Успокояващият крем с активна растителна съставка от лайка е идеален за хидратиране на кожата ви през зимата.

Специалната серия за суха кожа на Yves Rocher е Hydra Végétal. Заложете на дневния крем, богат на Edulis за хидратация за 48 часа! Кремообразната му текстура е подходяща за суха и нормална кожа.

За грижата за вашата мазна кожа изберете продукти от серията Sebo Végétal. Те комбинират две естествени активни съставки: салицилова киселина и пудра от чай Бореал. Тази ефективна и уникална комбинация осигурява на кожата ви дълготрайна грижа, която контролира лъщенето поради излишното омазняване и намалява петната. Нашият фаворит: хидратиращия крем против петна, който матира кожата ви за 8 часа. Неговото овлажняващо действие и лека текстура възвръщат свежестта и блясъка на вашия тен.

Нашите съвети за красота за успешна грижа за кожата!

Без колебание хидратирайте кожата си всяка сутрин и всяка вечер, след като сте я почистили. За оптимално проникване на козметичния продукт, го нанасяйте след вземане на душ, когато порите на кожата са отворени и хидратирането ще има максимален ефект.

Преди да нанесете грим, е важно да хидратирате лицето си. Вашият тен е ще е по-сияен и текстурата на кожата ви ще е по-гладка. Върху хидратирана кожа гримът Ви е фиксиран по-трайно и ще запазите красотата си през целия ден.

Включете маска за лице в рутината си, в идеалния случай веднъж или два пъти седмично, върху почистена кожа. Заложете на експресна и интензивна хидратация благодарение на маската Pure Algue. Тази грижа за лице регенерира клетките на кожата за дълго време. Оставете я да престои 5 минути и отстранете излишното с памучен тампон. Тази хидратираща маска е идеална за използване през зимата.

В заключение, 3-те стъпки от вашата специална рутина за красива и хидратирана кожа са: пийте редовно вода, използвайте дневен крем, подходящ за вашата кожа и отделете време  1 или 2 пъти седмично за специална грижа за лицето и шията с регенерираща маска.

Какви са вашите трикове за красива кожа?