Знаем, че дезодорантите под формата на спрей или аерозол отдавна са популярни, въпреки, че някои от компонентите им са забранени или сложени под въпрос за използване,  поради въздействието им върху озоновия слой, като ЛОС или летливи органични съединения, хлор или бром. Това са замърсители на въздуха, които могат да имат токсични и канцерогенни ефекти.

Изборът на естествен твърд дезодорант е първа стъпка към по-еко-отговорна рутина за красота. Как да го използвате? Вижте нашите съвети в статията:

Какво е твърд дезодорант?

Твърдият дезодорант е компактен балсам, най-често представен под формата на стик или кубче. Подобно на спрей или рол-он дезодорантите, неговата роля е да действа срещу лошите миризми.

Твърдият дезодорант на Yves Rocher е формулиран с 95% натурални съставки, като същевременно предлага 24 часа ефективност. Картонената опаковка на дезодоранта минимизира ненужните пластмасови отпадъци.

Дезодорантът и антиперспирантът не трябва да се бъркат. Антиперспирантите действат на две нива: като намаляват отделянето на пот на повърхността на кожата и като контролират бактериите, които причиняват лоши миризми. Дезодорантите не действат върху производството на пот, а само върху миризмите.

Освен това тези телесни миризми всъщност не са свързани с човешкото тяло. Всъщност изпотяването е без мирис. Това е действието на бактериите, естествено присъстващи на повърхността на кожата, което е в основата на неприятните миризми. За да ги сведете до минимум, избирайте дрехи от естествени материи, като памук, лен, коприна или вълна и подбирайте внимателно своя дезодорант.

How to use solid deodorant_1

Какъв е съставът на твърдия дезодорант на Yves Rocher?

Твърдият дезодорант Yves Rocher е създаден като балсам, без вода, с масло от ший и 95% съставки от естествен произход.

Нито мазна, нито лепкава, формулата му ограничава усещането за влажност. Парфюмира кожата продължително през целия ден. За разлика от класическите дезодоранти, които имат неприятната тенденция да оставят жълти или бели следи по дрехите, нашият твърд дезодорант ще ви спести този тип неудобства.

How to use solid deo_2

Нашият съвет за използване на твърд дезодорант

Много лесен за употреба, твърдият дезодорант се използва като стик директно върху кожата. Следвайте нашия урок стъпка по стъпка!

Стъпка 1: Продуктът трябва да се използва върху чисти, сухи и нераздразнени подмишници.

Стъпка 2: Натиснете долната част на картонения тубус с пръст, след което нанесете под мишниците с лек натиск. Препоръчително е да направите 2 движения напред и назад, за да разнесете добре материала.

Стъпка 3: Оставете продукта да изсъхне.

Стъпка 4: Затворете плътно калъфчето и го съхранявайте на сухо място.

Как да съхраняваме твърд дезодорант?

Богат на растителна мазнина, твърдият дезодорант има тенденция да се топи. За да сте сигурни, че текстурата остава твърда, съхранявайте го на сухо място, далеч от топлина и влага. Затова избягвайте да го държите в банята (знаем, че там може да стане много влажно), а ако външната температура стане прекалено висока (над 30°), може да го приберете за кратко в хладилник.

Какви са предимствата на твърдия дезодорант Yves Rocher?

Твърдият дезодорант-балсам допълва нашата гама от твърда козметика, отговаряща на 3 цели: екологична, икономична и практична!

Неговият естествено наситен аромат осигурява трайна борба с лошите миризми. Разкрива се от нотки на кайсия, кокос, свежа слива и вторични аромати на ванилия, сандалово дърво, мускус или жасмин.

Део-стикът е тестван под дерматологичен контрол за справяне с различни проблеми, като например: зачитане на естественото pH на кожата, ефективност върху чувствителна кожа или дори избягване на неприятни петна по кожата. Или по-общо: тествахме за това, което всички очакваме от един дезодорант:

 

How to use solid deodorant_3

• Действа против миризми.

• Не остава следи.

• Дълготраен ефект.

• Произведен от естествени съставки.

• Ненатрапчив, но приятен естествен аромат.

И нещо повече: изключително лесен за транспортиране! Можете да го поставите в ръчния си багаж, когато пътувате със самолет, кола или влак.

 

How to use solid deodorant_4

Какво въздействие има върху околната среда?

За по-голяма устойчивост ние свеждаме до минимум използването на пластмасови и ненужни опаковки. Нашите твърди дезодоранти са опаковани в картон, който е основно рециклируем. След употреба тази опаковка може просто да бъде изхвърлена в кошчето за рециклиране. В жълтия кош! Този подход отразява нашия екологичен ангажимент, който е очевиден във всяка формула, иновация и действие, които предприемаме. Използваме активни съставки на растителна основа, отгледани в съответствие с принципите на агроекологията, за да регенерираме нашите почви. В допълнение, нашите естествени съставки са внимателно подбрани и сертифицирани от Съюза за етична биотърговия, гарантиращи уважение към хората и биоразнообразието.

Какъв е изводът?

Следващата ви цел? Винаги носете твърд део стик с вас. Има по-природосъобразна опаковка, грижи се за кожата благодарение на подхранваща формула... Този малък жест може да има голямо въздействие!

И тъй като добрата информация е предназначена за споделяне, не се колебайте да изпратите тази статия на приятел, интересуващ се от твърда козметика. А, и винаги може да ни споделите вашите ритуали за опазване на природата в коментарите!