Ролята на мелатонина в козметиката

Знаете ли за какво е мелатонинът? Мелатонинът отговаря за ритъма на съня и не само това, той има и многобройни ползи за вашата кожа.

Мелатонинът е хормон в тялото, който се освобождава в зависимост от времето на деня (увеличава се, когато е тъмно, и намалява, когато е светло). Дълго време се смяташе, че мелатонинът е само част от мозъка, но няколко проучвания показват, че той се произвежда и навън и има повече функции. Една от тези функции е тази за локално приложение върху кожата, кожата има мелатонинови рецептори, така че прилагането на кремове с мелатонин помага да се засилят ползите му върху кожата.

Какви са ползите от мелатонина върху кожата?

Естественият мелатонин забавя функциите на клетките през деня и ги активира през нощта, като по този начин успява да контролира циклите на активност и почивка. Чрез множество изследвания е доказано, че има мощна антиоксидантна защита и възстановителен капацитет за кожата, защото подпомага за унищожаването на вредните радикали в организма. Това му свойство е довело до названието му „хормон на младостта“, тъй като мелатонинът подпомага съня и подобрява неговите качества, като помага на организма да се възстанови. При събуждане нощем трябва да се избягва силна светлина, тъй като тя пречи на синтеза на мелатонин и нарушава съня.

Открийте нощния възстановяващ серум с мелатонинов ефект

В Yves Rocher създадохме нашият продукт с мелатонинов ефект, който ще направи кожата ви по-отпочинала. Нощният възстановяващ серум с мелатонинов ефект е идеалният съюзник за късите нощи. Неговата ултрасензорна двуфазна текстура от микрокапки прави приложението му истински лесно, за да ви помогне да се насладите на капки мелатонин върху кожата си.

Растенията са най-големите производители на кислород на Земята. Това се отнася не само за дърветата, но и за друга растителност, растяща на сушата и дори в океаните. Специалистите на Yves Rocher са наясно с това и благодарение на дългогодишни изследвания, посветени на устойчивото усвояване на ползите от природата, създадоха серум, възстановяващ ефекта на мелатонин през нощта, в който основна роля играе уникалната смес от екстракт от настурция (латинка) и микроводорасли Tetraselmis.

Въпреки че настурциите се свързват предимно с градински и балконски декоративни цветя, всъщност те могат да предложат много повече на света и на вас от красотата си. Знаете ли, че благодарение на грапавата повърхност на кръглите листа, те оптимизират фотосинтезата и така улавят повече светлина? В резултат на това те произвеждат много големи количества кислород! Екстрактът от настурция, използван в регенериращия серум, следователно има оксигениращи свойства - подобрява оксигенацията на кожните клетки и ги подхранва.

Микроводораслите, които плуват в оценките на повърхността на водата, също участват във фотосинтезата. Тяхната основна задача обаче не е толкова производството на кислород, колкото пречистването на околната среда - микроводораслите потискат растежа на бактериите и помагат за отстраняването на токсините. Използването на микроводорасли в нощния регенериращ серум, ефектът на мелатонин, придава козметични почистващи свойства и предпазва кожата от вредните външни фактори.Ще получите кожа, пълна с енергия, ревитализирана и сияйна, когато се събудите.

Резултатът е кожа, пълна с енергия, ревитализирана и сияйна, още когато се събудите!