За съжаление всички забелязваме, че околната среда става все по-замърсена. В следствие на климатичните промени много от нас наблюдават промени и в качеството на кожата си. Затова и редовното миене на лицето никога не е било по-важно. Почистването и премахването на грима са основни стъпки в рутината за красота. Гел, масло, лосион или маска, запознайте се с нашите продукти, които са подходящи за вашия тип кожа и които ще ви помогнат да запазите вашата кожа чиста, здрава и красива!

Причината за обриви

Когато мръсотия, мъртви клетки и други нечистотии се натрупат на повърхността на кожата, те запушват порите. Следователно себумът и другите замърсявания остават в капан под повърхността. Това може да причини акне и други видове задръствания на кожата.

Ако кожата ви изпитва сухота, зачервяване и раздразнение, почистването може да помогне за балансиране на нивото на pH. След като се освободи от замърсяванията, сутрин и вечер, кожата ще бъде готова за следващата стъпка в рутинната грижа за кожата, а именно хидратация.

Стъпка 1: премахнете грима

Премахването на грима е от съществено значение в рутината за красота, както сутрин, така и вечер. В крайна сметка тази стъпка не само премахва грима от лицето, но и замърсяванията.

Ако имате суха или чувствителна кожа, трябва да предпочитате подхранващи текстури, богати на хидратиращи съставки, които правят кожата мека и еластична. Почистващо масло или мляко, или лосион без изплакване, като мицеларен почистващ лосион, са много подходящи. Можете също така да напръскате флорална вода върху лицето сутрин, за да се отървете от усещането за сухота.

Ако имате комбинирана към мазна кожа, препоръчително е да използвате продукти, които изплаквате с вода или леки, немазни текстури, които придават на кожата ви прекрасно свежо усещане. Почистващият лосион, мус и гел, които пречистват, почистват и омекотяват кожата, са отлични за това.

Стъпка 2: Почистване

След като премахнете грима, можете да почистите кожата си, като вземете предвид вашия тип кожа. По-скоро мазната кожа предпочита почистващ гел или пяна. Сухата и чувствителна кожа се възползва от по-кремообразни продукти.

Веднъж или два пъти седмично можете да правите нежен пилинг, за да премахнете мъртвите кожни клетки и да изгладите кожата. Завършете грижата с маска, която напълно отговаря на нуждите на вашата кожа.

И сега сте готови да изберете текстурата, която предпочитате от гама, която напълно отговаря на нуждите на вашата кожа. Хидратиране, успокояване, пречистване или изглаждане, всичко е въпрос на активни съставки – произведени в Бретан, разбира се. И ние ще ви разкажем всичко за това.

 

Pure Camomille: силата е във нежността

Серията Pure Camomille съдържа дива лайка, която успокоява и укрепва чувствителната кожа. Успокояваща мицеларна вода, демакиант и тоник 2 в 1, крем демакиант или олио демакиант, всички те са подходящи за нежно премахване на грима от лицето.

За да завършите рутината, можете да изберете релаксиращ момент два пъти седмично с успокояващата маска с пяна. Ефирната текстура на пяна смекчава всяко неприятно усещане, успокоява кожата и я прави невероятно еластична и мека.

Pur Bleuet: нежен дори и с най-упорития грим

Въпреки че се грижим за лицето си, очите и околоочния контур често са пренебрегвани зони. Те обаче заслужават цялото ни внимание. Продуктите от серията Pur Bleuet съдържат екстракт от органична метличина* и ефективно премахват всяка следа от грим, дори водоустойчив, грижат се за миглите и клепачите и успокояват околоочния контур. Не съдържат парфюм и са особено подходящи за чувствителни очи.

*In vitro тестове на екстракти от метличина.

Pure Menthe: за сияйна кожа без блясък

Кожата ви е склонна да се омазнява, има излишно лъщене, имате ли несъвършенства и видими пори? Тогава изберете продуктите на Pure Menthe, които са разработени изцяло за вас! Със своята освежаваща мента те ви помагат да получите отново матирана, спретната и чиста кожа.

Pure Calendula: не само премахва грима, но и изглажда кожата

Зрялата кожа често е суха и затова изисква по-деликатни, по-богати и по-проникващи съставки: всичко това можете да намерите в продуктите от серията Pure Calendula. Продуктите от тази серия съдържат органичен невен, който има регенериращи свойства и изглаждащ ефект върху кожата*.

*В in vitro тестове на екстракт от невен

Pure Algue: микроводорасли с възстановяващ кислорода ефект

Гамата Pure Algue е подходяща за кожа, която страда от градско замърсяване, стрес, умора и прекалено интензивен ритъм на живот. Мътният тен и липсата на влага са признаци на кожата, която трябва да се защитава от вредните влияния. За да й помогне, има гамата Pure Algue. Продуктите от гамата Pure Algue съдържат микроводораслото Tetraselmis, морско растение с възстановяващи кислорода и антиоксидантни свойства*, което детоксикира кожата. Благодарение на това микроводорасло кожата има достатъчно кислород и е по-здрава и добре защитена, така че тенът да изглежда сияещо здрав.

*In vitro тестове на екстракт от микроводорасли Tetraselmis

Стъпка 3: Разпенете

Сега, след като сте избрали почистващ продукт, уверете се, че температурата на водата е хладка. Горещата вода дехидратира кожата, а студената вода може да не премахне излишната мазнина. Преди да нанесете почистващ продукт, намокрете лицето си с хладка вода, за да подготвите кожата си.

Сега, когато лицето ви е влажно, затворете крана на водата (нека помислим и за природата), нанесете малко количество почистващ продукт върху пръстите си и нанесете текстурата върху кожата си.

За да видите наистина ефекта от правилното почистване, трябва да дадете на продукта известно време да подейства (60 секунди, за да бъдем конкретни).

Вместо трескаво да търкате кожата си в продължение на 30 секунди, отделете цялата минута, за да си направите спокоен, терапевтичен масаж на лицето. Работете в бавни, малки кръгове и прокарайте почистващия продукт през челото, носа, бузите и брадичката.

 

Стъпка 4: Не забравяйте, че шията ви е част от лицето ви

Това може да е изненада, но лицето започва от линията на косата и завършва при ключицата. Тъй като шията е една от първите области, които разкриват признаци на стареене, важно е да й отделяте толкова любов и внимание, колкото и на лицето си.

Стъпка 5: Изплакнете

След като нанесете продукта върху лицето си в продължение на 60 секунди, включете отново крана и отстранете всички следи от почистващия продукт. Важно е да се уверите, че кожата ви е добре изплакната, за да избегнете запушване на порите.

Стъпка 6: Подсушете кожата си с чиста кърпа.

След като сте почистили старателно кожата си, избягвайте да изсушавате лицето си с мръсна кърпа или ще се окажете отново на изходна позиция.

Всеки път, когато почиствате лицето си, уверете се, че имате под ръка мека, чиста кърпа. Тъй като кожата на лицето ви е доста деликатна, важно е да използвате мека кърпа. Също така е важно да изсушите кожата си с потупване (не да търкате), тъй като това е най-нежният начин за премахване на влагата и избягване на увреждане на кожата

Грижете се за кожата си два пъти на ден, всеки ден!

Независимо дали кой е вашият любим продукт за почистване, той е от съществено значение да миете лицето си сутрин и вечер.

Причините да си миете лицето преди лягане са ясни. Това, което може да бъде объркващо, е защо трябва да миете лицето си и сутрин. В крайна сметка, колко мръсотия може да се е натрупала върху кожата за една нощ?

В действителност клетките на кожата работят 24/7. Това означава, че те могат да произвеждат излишно масло (себум) по всяко време. Измивайки лицето си сутрин, вие елиминирате всички замърсявания, които може да са се натрупали през нощта, за да осигурите по-добро проникване на вашите дневни продукти.

Не забравяйте, че когато се грижите за кожата си, тя се грижи за вас.