Доста често се случва да неглижираме краката си за сметка на останалата част от тялото ни. А, кожата там, въпреки че е доста силна, е подложена на различни стресори – неудобни обувки, продължителното ходене боси, стегнати чорапи и пр. Ние ще ви дадем няколко съвета за това как да се грижите за краката си и да преоткриете красотата им.

Как да се борим със загубялата кожа?

Подложена на многократно триене, когато е „стегната“ в обувки, кожата на краката, област на тялото, лишена от мастни жлези, изсъхва и се удебелява.  Мазолът на ръцете или краката е форма на хиперкератоза. Кератинът е вид протеин, който има защитна функция за кожата, но анормалното му отлагане в кожата води до образуването на участъци с удебелен рогов слой.

Редовното ексфолиране помага за предотватяване образуването на мазоли. С ексфолиращият гел за крака с крем от кайсиеви ядки и органична лавандула на Yves Rocher ще поддържате краката си гладки и меки.

Какво трябва да направите? 1.Намокрете краката си с чиста вода. 2. Нанесете с леки потупвания ексфолиращия крем и правете малки кръгови движения, за да засилите ефекта му. 3. Изплакнете обилно.

Няколко дни в седмицата ексфолирайте краката си, за да премахнете мъртвите клетки и да подготвите кожата за хидратация.

Време е да се поглезим

Вашите крака също имат право да релаксират, особено след дълъг и напрегнат ден. Стъпалата ни имат нужда от по-голяма хидратация и по-дълбоко подхранване, така че нека да създадем едно истинско домашно спа-студио:  

 • Нанесете подхранващият крем, обогатен с органично етерично масло от лавандула и масло от макадамия, върху целите крака и стъпала, като масажирате от пръстите до петите. Може да сложите малко по-голямо количество от крема върху петите и долната част на краката, защото те са склонни да изсъхват по-бързо.

 • Веднъж или два пъти седмично нанесете дебел слой от възстановяващия балсам с лавандула и масло от ший и го оставете да проникне за интензивно подхранване. А за да засилите действието, оставете продукта като маска през цялата нощ под памучни чорапи. На сутринта ще се насладите на копринено меки стъпала.

Уморени и подути крака?

Има моменти, в които чувстваме краката си много изморени и сякаш всяка стъпка отнема огромно усилие. Независимо дали работим на крак, обикаляме по задачи или пък изкарваме дълги часове на компютъра, често усещаме крайниците си подути и тежки.  Симптомите се усилват най-много вечер. Затова ние ви препоръчваме нашият гел с леден ефект, който мигновено успокоява уморените стъпала и намалява усещането за тежест в краката.

Нанесете малко количество от гела, обогатен с етерично масло от лавандула и мента за незабавно облекчение. Ако го използвате преди лягане, ще забележите, че краката ви намаляват възпалението и се отпускат.

Споделете ни в коментарите вашите трикове за красиви крака?