Бъдете сигурни, мазната кожа изобщо не е толкова голям проблем. Има много продукти, които могат да държат кожата ви под контрол.

При мазна кожа себумът често се натрупва на повърхността на кожата. Някои типове кожа естествено произвеждат повече себум, но външни фактори като стрес, хранене или замърсяване също могат да допринесат за мазната кожа. В резултат на това кожата започва да сияе, особено в Т-зоната. Как да процедирате при такива ситуации ще ви обясним в тази статия.

1/ Почистете старателно кожата си

Колкото и често да го казваме, пак ще повторим: почистването на кожата ви е изключително важно, особено ако имате мазна кожа. Това означава, че трябва да почиствате кожата си сутрин и вечер, но не прекалено агресивно.

Затова изберете например почистващият гел от Pure Menthe. Този свеж гел премахва излишния себум и нежно отстранява замърсяванията и остатъците от грим.

2/ Пилинг

Поради прекомерното производство на себум, мазната кожа е по-вероятно да се справи със замърсяванията.

Препоръчваме да ексфолирате кожата си веднъж или два пъти седмично, в зависимост от вашите нужди. Почистващият пилинг от Pure Menthe с миниатюрни гранули от кайсиеви ядки намалява прекомерното производство на себум, стеснява порите и премахва замърсяванията и мъртвите кожни клетки по повърхността на кожата.

3/ Хидратирайте: по всяко време и навсякъде

Това, че кожата ви е мазна, не означава, че е хидратирана. Така че не забравяйте да я хидратирате. В крайна сметка сухата кожа не работи правилно. Освен това мазната кожа се чувства неудобно и опъната.

Нашето решение? Използвайте лек, овлажняващ крем или гел. Например Sebo Végétal Zero Default Cream със своята лека, ободряваща формула има двоен ефект: той се справя с мазната кожа, като стяга порите, матира кожата и усъвършенства текстурата. Кожата ви също получава необходимата хидратация. Освен това, разбира се, трябва да пиете достатъчно вода през целия ден.

4/ Красивата кожа започва със здравословен начин на живот

Ако искате красива кожа, трябва също така да поддържате добри навици на живот.

Небалансираната диета може да доведе до прекомерно производство на себум. Затова избягвайте храни, богати на захар и мазнини, защото те могат да причинят пъпки! Яжте храни, богати на Омега 3 и антиоксиданти, като цитрусови плодове, моркови, горски плодове, риба ... В края на краищата те насърчават снабдяването на клетките с кислород и следователно имат благоприятен ефект върху кожата ви. Полиненаситените мастни киселини също помагат за хидратиране на кожата ви и я поддържат еластична и гладка.

Друг фактор, който може да причини мазна кожа, е стресът. А за да се борите със стреса, можем да ви дадем само един съвет: спортувайте! В крайна сметка спортът стимулира кръвообращението и е идеалният изход за напрежението в тялото ви.

И накрая,  тъй като кожата ви се регенерира през нощта, нощният ви сън също играе важна роля за това как изглежда кожата ви. Затова трябва да имате минимум 7-8 часа непрекъснат нощен цикъл на сън.

5/ Как Yves Rocher ще помогне за мазната кожа?

С помощта на линията Sebo Végétal блясъкът остава под контрол, кожата Ви остава хубава и матирана, а тенът – равномерен. Как е възможно? Благодарение на праха от чай бореал.

Тази балансираща съставка има дълбок ефект при регулиране на зоните на блясък, неутрализиране на замърсяванията и усъвършенстване на текстурата на кожата. Тази уникална, ексклузивна ботаническа активна съставка е изцяло разработена от лабораториите на Yves Rocher, от реколтата до производството на екстракт. В допълнение, предстои да се патентова във Франция за ефекта си върху мазна кожа. Ще намерите тази изключителна съставка във всички продукти на Sebo Végétal!

Погрижете се за кожата си и научете някои добри навици!

Какво мислите за тази рутина? Разкажете ни в коментарите!