Един от проблемите, с които се сблъсква почти всеки в ежедневието, е косопадът. Въпреки че се счита за нормално да загубите 50-100 кичура коса през деня, този брой може да се увеличи в определени периоди. Смяната на сезоните е сред важните причини, поради които може да имате прекомерен косопад. Засиленото падане на коса може да затрудни ежедневието ви и да направи дните ви по-стресиращи. Използвайте шампоан против косопад и допълнителни продукти за грижа с билкови съставки, които ще позволят на косата ви да запази здравината си по време на смяната на сезоните. Продуктите против косопад на Yves Rocher подхранват косата Ви и допринасят за опазването на природата с рециклираните си опаковки. Можете да имате силна и жива коса, като използвате продукти за грижа за косата на Yves Rocher, обогатени с растения, произведени от Yves Rocher в собствените ни земеделски полета.

Какво е сезонен косопад?

Сезонният косопад е загуба на коса много повече от обикновено, особено по време на прехода на сезоните, поради променящите се метеорологични условия. Сезонният косопад може да се наблюдава във всички възрастови групи. В същото време фактори като имунната система и структурата на кожата могат да доведат до зачестяване на сезонния косопад. Симптомите му включват падане на косата върху дрехите ви, натрупване върху гребена и във ваната. За да го намалите, можете да използвате продукти за грижа против косопад, които ще заздравят косата ви по време на смяната на сезоните.

Какви са причините за косопада?

Въпреки че причините за загуба на коса обикновено са сезонни, стресът от ежедневието и нарушенията на съня също могат да причинят този проблем. В допълнение към тях, кожни проблеми, хранителни навици, недостиг на витамини и минерали, хормонални проблеми и някои козметични продукти са сред факторите, които причиняват косопад. Косопадът след раждане е едно от най-честите състояния при жените. Причината за това са хормоните, които са много високи поради бременността. Освен горепосочените, има още много фактори, които могат да причинят косопад. Можете да се консултирате със специалист, за да разберете причините за прекомерната загуба на коса.

Как да предотвратим косопада?

Понякога дори и да използваме внимателно и често продукти за грижа против косопад, има възможност това да не е достатъчно. За да запазите блясъка на косата си и тя да изглежда силна, е много важно да обърнете внимание на ежедневието си. Важно правило е да си вземете почивка от миенето, за да може косата ви да се обнови, като произведе необходимото масло. Вместо да миете косата си всеки ден, можете да я защитите , като изберете да я миете през ден. Стресът е един от най-големите фактори, влияещи на косопада, така че се опитвайте да го избягвате максимално. Съчетайте тези действия с регулярните терапии против косопад, включващи шампоан, ампули и други видове грижа и може да намалите загубата на коса.

Препоръки за грижа при косопад

Ако имате косопад, важно е редовно да се грижите за косата си. Използването на естествени продукти е един от ефективните начини за намаляване на косопада. Естествените съставки в продуктите против косопад на Yves Rocher са: органично агаве и бял лупин. Те подпомагат изграждането на по-здрава структура на косъма и помагат за намаляване на окапването. Продуктите за грижа с натурални екстракти, дълбоко подхранват вашите космени фоликули, позволявайки на корените на косата ви да дишат. В допълнение към използването на правилните продукти за грижа, създаването на здравословна диета, поддържането на режима на сън и определянето дали има  дефицит на витамини и минерали са сред нещата, които можете да направите срещу загубата на коса.