Скрити цяла зима и редовно неглижирани, време е да се погрижим за тях! Но как да ги направите отново меки и красиви? Следвайте нашите съвети за добре поглезени крака!

Омекотете кожата на краката и стъпалата

Точно както ръцете, краката са естествено по-сухи от останалата част от тялото ни. Това се дължи на липсата на мастни жлези в тези области. Освен това ние ги подлагаме на изпитание през цялата година, давайки им съвсем малко отдих. Поради студа, топлината или ежедневното триене в обувките кожата на краката е склонна да се изсушава повече.

В резултат на това кожата става по-крехка, губи своята еластичност и загрубява, като понякога се появяват мазоли и пукнатини. Краката могат да изпитват дискомфорт и дори ежедневна болка. Затова трябва да се обърне специално внимание на подхранването и защитата на кожата на стъпалата. За да гарантират комфорта на краката всеки ден, нашите изследователи на Botanical Beauty® избраха органична мента заради нейните успокояващи свойства и я комбинираха с органичен слез от La Gacilly.  Добавихме към нашия възстановяващ балсам за стъпала добавихме и масло от ший, известно със своите подхранващи и възстановяващи свойства. Така създадохме грижа за кожата на стъпалата, ефективна дори и при много суха кожа.

Repairing foot balm Yves Rocher

Органични растителни съставки от устойчиви източници

Избрахме уникални растения, известни със своите свойства в козметиката. Периодът на прибиране на реколтата е избран така, че растението да е в максимална свежест, както и методът на екстракция, който позволява концентрацията на активните молекули да бъде оптимизирана.

МЕНТА

Ментата (Mentha piperita) се отглежда в Англия от 17 век. През 2019 г. Yves Rocher избра да засади този конкретен сорт мента в родната си земя La Gacilly, Бретан, защото е особено пречистващ и освежаващ.

СЛЕЗ

Слезът (Malva sylvestris) е традиционно лечебно растение, забележително с разнообразните си приложения. Първите доказателства за употребата му от хората датират от 3000 г. пр.н.е., особено в Сирия. По-късно се използва като омекотител по време на Гръко-римската империя. От 1977 г. Yves Rocher отглежда слез в родния си град Бретан заради неговите оксигениращи и детоксикиращи свойства.

 

Botanical ingredients foot care series

КАРИТЕ

Известно със своите подхранващи и възстановяващи свойства, карите се счита за свещено дърво: само на жените е позволено да берат и обработват плодовете му. Това уникално традиционно знание се предава от поколение на поколение. Всички наши семена от карите идват от Западна Африка. Ние използваме местни доставчици, за да гарантираме устойчивото развитие на мрежата. 

1,2,3 стъпки за прекрасни крака!

Стъпка 1: Преборете загрубяванията

Подложена на многократно триене и компресирана в обувките, кожата на стъпалата (област от тялото, лишена от мастни жлези), става суха и се удебелява. "Мазолът" (хиперкератоза) по стъпалата е кожна реакция на триене.

С ексфолиращия гел от серията, обогатен с органична мента и органичен слез, ще преоткриете гладките и меки стъпала! Кажете сбогом на замърсяванията и мъртвата кожа, защото скрабът ексфолира и намалява грапавостта на кожата. Редовното ексфолиране ще помогне и за предотвратяване на образуването на мазоли.

1. Навлажнете краката си с чиста вода.

2. Вземете малко количество от скраба и нанесете с малки кръгови движения, за да засилите ексфолирането.

3. Изплакнете обилно.

 

Exfoliating foot gel Yves Rocher

А за да се справите с упоритите мазоли, използвайте пила с пемза за крака върху влажна кожа, разтрийте леко петата и засегнатите области. Внимавайте да не използвате пилата за крака повече от 1 или 2 пъти седмично, защото ако го правите твърде често, това ще доведе до все по-бърза поява на мазоли!

Express Absorption Foot Cream Yves Rocher

Стъпка 2: Прегърнете мекотата

Вашите крака също заслужават момент на релакс! От съществено значение е да ги хидратирате добре, за да предотвратите образуването на мазоли и кожата да е дълбоко подхранена.

Нанесете експресно абсорбиращия крем за стъпала, обогатен с органична мента и органичен слез, върху целите стъпала, като масажирате от пръстите до петата. Обърнете специално внимание на петите, защото те са склонни да се изсушават по-бързо. Истински източник на грижа за краката, този крем незабавно и дълготрайно хидратира и подхранва краката, като ги предпазва от изсушаване на кожата.

За екстремно суха кожа:

1 до 2 пъти седмично нанасяйте дебел слой от възстановяващия балсам за крака, обогатен с органична мента, органичен слез и органично масло от ший, и го оставете да проникне за интензивно подхранване и възстановяване. Истинска ефективна грижа за най-сухите стъпала, кожата е незабавно хидратирана и облекчена за 24 часа*, преоткривайки мекотата и комфорта.

 

За да засилите действието му, използвайте продукта като маска за една нощ, като след нанасяне обуйте памучни чорапи. На сутринта ще имате изключително меки стъпала.

*Обективно клинично изследване, проведено върху 12 доброволци

Стъпка 3: Уморени крака?

Каква радост е да свалиш токовете и да освободиш краката си след дълъг ден! Нанесете успокояващия леден гел за крака върху сухи стъпала и незабавно ще почувствате облекчение. Истинска освежаваща грижа в лятната горещина, обогатена с успокояваща органична мента и органичен слез, която несъмнено ще се превърне в един от любимите ви продукти!

Допълнителен съвет: Ако чувствате краката си тежки, масажирайте и успокояващия леден гел нагоре по прасците, чак до коленете.

Foot Soothing Iced Gel Yves Rocher

А, вие изпробвахте ли вече новата серия грижа за крака?