Вероятно сте чували за серуми за лице и преди, но знаете ли какво може да направи този продукт за грижа за кожата ви? Открийте предимствата на звездата в козметиката за лице!

Какво е значението на серума за лице и защо се използва?

Серумът е продуктът за грижа за кожата, който задължително трябва да добавите към рутината си за красота! Ролята му е проста: той съдържа силно концентрирани активни съставки за интензивна ефективност, а течната му текстура незабавно прониква дори в най-дълбоките части на кожата. По този начин, ако се комбинира с (дневен или нощен) крем от същата продуктова линия, той допълнително засилва тяхната ефективност. Тази ефективност е оптимизирана благодарение на неговата текстура, която допълва крема за грижа за кожата.

Например, ако имате комбинирана кожа, която се чувства много суха, препоръчваме ви да използвате хидратиращ серум преди матиращия крем. Противно на общоприетото схващане, серумите не само лекуват признаците на стареене на кожата, но може да намерите правилния продукт за всеки проблем на кожата! Без значение от какво се нуждаете, независимо дали става въпрос за помощ при пигментни петна, допълнително подхранване или помощ за попълване на бръчките, винаги можете да намерите подходящ серум в Yves Rocher.

Как да използвам серума?

За да има максимален ефект от серума, препоръчваме да го използвате като допълнителна стъпка в рутинната си грижа за кожата. Нанесете го, след като сте свалили грима и сте почистили перфектно кожата. Можете да излеете няколко капки в дланта на ръката си и след това да затоплите продукта, като разтриете леко ръцете си една в друга.

След това нанесете серума с лек натиск върху кожата на лицето, от носа навън. Следващата стъпка е да нанесете своя дневен или нощен крем.

Нощният серум, незаменим продукт за вашата кожа

Нощта е разделена на няколко цикъла и фази, всяка от които има благоприятен ефект върху кожата и всички, от които действат възстановително и репаративно. Що се отнася до вашата кожа, научните изследвания показват, че тя абсорбира по-добре продуктите през нощта, а активните съставки проникват по-лесно в по-дълбоките слоеве.

Метаболизмът и особено обновяването на клетките навлиза в акрофаза (повишено ниво на активност) между 01:00 и 03:00 сутринта. Независимо от възрастта и типа кожа, нощният серум е особено важен. През деня кожата се нуждае от защита от външни влияния, като студ, слънце или замърсяване, докато през нощта има нужда от възстановяване. Нощен крем, комбиниран със серум, пълен с активни съставки, дава на кожата ви всичко необходимо, за да се рехидратира, стегне и възстанови.

Кой серум работи най-добре за вашия тип кожа? Разкажете ни в коментарите!