Кожата на ръцете ни редовно е атакувана от действията, които извършваме всеки ден: използването на почистващи препарати или многократното миене с твърда вода допринасят за дехидратирането й. През зимата проблемът се влошава с влагата и студа, които изсушават кожата ни още повече. С падането на живака ръцете ни лесно загрубяват, като в най-лошите случаи може да се стигне и до напуквания. Изключително неприятна ситуация, нали?

Има няколко прости стъпки, които можем да следваме, за да защитим кожата на ръцете си. Вижте нашите съвети, с които лесно може да се погрижите за сухите и увредени ръце.

Какви действия може да предприемете, за да предотвратите изсъхването на кожата и да имате меки и хидратирани ръце?

Не винаги е възможно да се избягват някои продукти, които дразнят кожата или не предотвратяват агресията на студа. Въпреки това можем да ограничим въздействието на околната среда върху нашите ръце, като спазваме няколко прости правила:

  • За предпочитане използвайте естествени продукти вместо химикали, почистващи сапуни или други почистващи препарати, които дразнят кожата на ръцете. Например: знаете ли че с малко оцет и сода за хляб може да почистите повърхностите до блясък?
  • Ако не може да избегнете употребата на силни почистващи препарати, използвайте гумени ръкавици. По този начин ще предпазите кожата на ръцете си при домакинската работа или работа в градината.
  • Избягвайте да се миете с твърде гореща вода, тъй като тя изсушава кожата. Използвайте продукти с естествени съставки и/или етерични масла, както и почистващи гелове с натурално pH.
  • Носете вълнени или копринени ръкавици навън: те ще предпазят ръцете ви и ще предотвратят изсушаването на кожата.
  • Ексфолирайте ръцете си: ако всяка седмица ги почиствате със скраб, вие елиминирате мъртвите клетки и предотвратявате удебеляването на кожата, което причинява напукване.

Как да третирате сухи ръце и да лекувате пукнатините на кожата?

Помогнете на раздразнената си кожа с възстановяващи активни съставки: специфична грижа за ръцете с арника може да облекчи стягането и пукнатините в епидермиса. Ако проблемите в кожата са големи, не пестете от количеството, наслагвайте няколко слоя крем!

Ето няколко съвета как да омекотите сухата кожа и да помогнете на напукванията да заздравеят:

1. Хидратирайте ръцете с дневни кремове

Нанасянето на ежедневен овлажнител ще помогне за подмладяване на ръцете, ще възвърне мекотата и еластичността на кожата. Ако всеки ден нанасяте крем за ръце, това ще се превърне в естествен рефлекс за Вас. А, по този начин ще предотвратите сухотата на кожата и ще я защитите от външни агресори. Сложете в чантата си тубичка с крем и не забравяйте да го нанасяте няколко пъти на ден. Идеален е за дълготрайна хидратация на ръцете. Разнообразявайте ароматите, така че нанасянето да остане истински момент на удоволствие: ванилия, кокос, манго... Кой ще бъде любимият ви аромат?

2. Подхранете в дълбочина, за да предотвратите сухота в ръцете

Ако ръцете ви са чувствителни и склонни към раздразнения, подхранващата процедура интензивно ще помогне на кожата ви. Кремът за ръце и нокти с арника е полезен за защита на епидермиса и укрепване на кожичките.

Превенцията е по-добра от лечението, нали?

Знаем, че опъването и сухотата на кожата са едновременно неприятни и неестетични. Нанасяйки ежедневно ултра-подхранващ крем, ще избегнете напукването на сухите ръце и ще усетите незабавен комфорт!

3. Възстановете кожата и заздравете пукнатините

Ако сухата кожа и напукванията са вече налице, преминете на следващото ниво с по-сериозни терапии. Нанесете дебели слоеве крем върху пръстите, ноктите и кожичките, за да подхраните интензивно ръцете си. Препоръчваме да го нанасяте вечер, за да възстанови липидите на кожата и да заздрави епидермиса. Можете да изберете процедури с етерични масла (лавандула, розов здравец или цистус), невен или масло от ший: те са ценни и признати със своите лечебни, омекотяващи и противовъзпалителни свойства.

Продуктите на Yves Rocher за грижа за ръцете съдържат натурални съставки, които подхранват и омекотяват кожата и помагат за възстановяване на еластичността й.