Нека хвърлим малко светлина върху едно растение с невероятни хидратиращи сили: Едулис. Открийте тази активна съставка в сърцето на гамата Hydra Végétal или нашите дезодоранти.

 

Нека започнем с кратко представяне.

 

Латинско наименование:

Carpobrotus edulis

Местообитание:

разпространение в Южна Африка

Растителен хидратиращ гений

Нашите ботаници и фитоаналитици откриха най-добрия растителен отговор, затова избраха Едулис, растение, което съдържа мощна овлажняваща активна съставка: клетъчна вода.

Агрономично и фитоаналитично проучване ни позволи да определим най-добрия период на прибиране на реколтата и най-добрия процес на добиване. Изрязването се извършва през март и само след 6 месеца отглеждане в оранжерия, нежните филизи на растението, се събират точно преди цъфтежа.

След това растението преминава директно към патентована стъпка на екстракция, без разтворител, за да се запази околната среда и ефективността на тази активна съставка. Благодарение на естествен процес в 5 стъпки (смилане, пресоване, декантиране, избистряне и стабилизиране), получаваме клетъчна вода, богата на активни молекули.

Произход на разстението

Първоначално от Южна Африка, това растение сега присъства по бреговете на много региони на света. През 2012 г. лабораториите по растителна биология на Yves Rocher започнаха да отглеждат Едулис в родните земи на марката, La Gacilly, в Бретан.

Култивира се в оранжерии на открито, за да се контролират условията на отглеждане и размножаване. Нашият модел в органичното земеделие и агроекологията ни даде възможността да получим UEBT сертификат.

Yves Rocher държи изключително много на опазването на биоразнообразието и бретaнските екосистеми и ние работим в тясно сътрудничество с Националната ботаническа консерватория в Брест. От 2017 г. подкрепихме проучване, проследяващо развитието на Едулис в Бретан: разпространение, екология, методи за контролиране на разпространението му за сметка на местната флора.

В допълнение, ботаническата градина Yves Rocher в La Gacilly е дом на около 20 застрашени или застрашени от изчезване растителни вида от Бретан, Франция и целия свят.

Нашият екстракт

Yves Rocher избра Едулис, за да хидратира кожата ви в дълбочина.

Нашата серия Hydra Végétal е обогатена с активираща хидратацията клетъчна вода Едулис и идеална за плътна кожа и свеж тен.

Резултат: Кожата е дълбоко хидратирана в продължение на 48 часа*.

 

*Обективизирано клинично изследване върху 22 случая. Резултат 48 часа след 2 седмици прилагане два пъти дневно.