5 eco friendly tips from Yves Rocher_1

В свят, който все повече се фокусира върху устойчивостта, малките ежедневни действия могат да направят голяма разлика за нашата планета. Възприемането на екологични навици не само помага за опазването на околната среда, но също така може да подобри качеството ни на живот и това на бъдещите поколения. В тази статия ще разгледаме пет прости, но ефективни действия, които можем да предприемем, за да намалим въздействието си върху околната среда. От намаляване на отпадъците до използване на по-устойчиви продукти, ето 5 ценни действия, които можем да предприемаме всеки ден, за да допринесем за по-зелено бъдеще.

Жест 1: Намалете, използвайте повторно, рециклирайте

Мантрата „намали, използвай повторно, рециклирай“ е в основата на устойчивостта. Намаляването означава изразходване на по-малко ресурси и производство на по-малко отпадъци. Например, можем да ограничим използването на продукти за еднократна употреба като пластмасови бутилки, найлонови торбички и прибори за еднократна употреба. Вместо това можем да изберем алтернативи за многократна употреба като бутилки за вода от неръждаема стомана, торбички от плат и бамбукови прибори за хранене.

Повторната употреба означава да се даде нов живот на предметите, вместо да се изхвърлят. Преди да изхвърлим нещо, нека се запитаме дали може да се използва по друг начин. Старите тениски могат да се превърнат в парцали за почистване, стъклените буркани могат да се използват за съхранение на храна или като вази за растения.

И накрая, правилното рециклиране е от ключово значение за намаляване на количеството отпадъци, които се озовават в сметищата. Разделянето на рециклируеми материали като хартия, пластмаса, стъкло и метали е прост, но мощен жест. Много общини предлагат услуги за рециклиране, така че не забравяйте да следвате местните указания за рециклиране.

5 eco friendly tips from Yves Rocher_2

Yves Rocher е особено ангажиран с „повторното свързване на хората с природата“ чрез различни инициативи, насочени към възстановяване на естествените местообитания и почистване на плажовете от отпадъци. Това е и причината марката Yves Rocher да си постави за цел да използва 100% рециклирана или рециклируема пластмаса до 2030 г.

Жест 2: Изберете устойчива ежедневна красота

Eco-friendly tips from Yves Rocher_3

Друг екологичен жест е използването на екопълнители Yves Rocher. Тези продукти са проектирани да намалят значително въздействието върху околната среда в сравнение с традиционните опаковки.

Намаляване на отпадъците: Екопълнителите използват по-малко пластмаса от традиционните бутилки, което спомага за намаляване на количеството пластмасови отпадъци, които се озовават в сметищата. С новата, по-икономична бутилка от 600 мл., ние обещаваме намаляване на употребата на пластмаса със 120 тона годишно!

Удобство: Екопълнителите често са по-евтини от традиционно опакованите продукти, като предлагат икономически, както и екологични спестявания. Въпреки това, екопълнителите на Yves Rocher предлагат същите качества на продукта: веган формула, без сулфати и деликатен аромат, в обичаните от клиентите 5 различни аромата.

Лесна употреба: просто изсипете съдържанието на пълнителя в еко бутилката за многократна употреба, за да продължите да използвате любимите си продукти, без да генерирате допълнителни отпадъци.

Ангажимент за устойчивост: изборът на екопълнител означава подкрепа за компания, която е активно ангажирана с устойчивостта на околната среда, намалявайки екологичния отпечатък на своите продукти.

Eco-friendly tips from Yves Rocher_4

Жест 3: Пестете енергия

Спестяването на енергия не само намалява сметките ни, но също така помага за намаляване на емисиите на парникови газове. Има много начини да направим домовете си по-енергийно ефективни. Ето няколко предложения:

Eco-friendly tips from Yves Rocher_5

• LED осветление: Замяната на стари крушки с нажежаема жичка с LED може да намали консумацията на енергия с до 80%.

• Ефективни уреди: изберете уреди с енергиен клас A+++, които консумират по-малко енергия и вода.

• Топлоизолация: Правилната изолация на стените, покрива и подовете на вашия дом спомага за поддържането на постоянна температура, намалявайки необходимостта от отопление и охлаждане.

• Съзнателна употреба: Изключвайте електрическите уреди, когато не ги използвате, изваждайте зарядните устройства и използвайте разклонители с превключватели, за да избегнете консумация на енергия в режим на готовност.

Жест 4: Използвайте устойчиви транспортни средства

Транспортният сектор е един от най-големите източници на емисии на CО2. Въпреки това има много устойчиви алтернативи на личния автомобил, които могат да намалят нашето въздействие върху околната среда. Ето няколко идеи:

• Ходене или колоездене: За кратки пътувания ходенето или колоезденето са здравословни и екологични опции.

• Обществен транспорт: Използването на автобуси, трамваи, влакове или метро е ефективен начин за намаляване на броя на превозните средства по пътищата и съответно на емисиите на парникови газове.

• Споделяне на автомобили: споделянето на вашия автомобил с приятели, колеги или използването на услуги за споделяне на автомобили е практичен начин да намалите въздействието си върху околната среда.

• Електрически превозни средства: Ако е необходима кола, помислете за закупуване на електрическо или хибридно превозно средство, което произвежда по-малко емисии от двигателите с вътрешно горене.

Eco-friendly tips from Yves Rocher_6

Жест 5: Консумирайте по-малко вода

Eco-friendly tips from Yves Rocher_7

Водата е ценен и ограничен ресурс и намаляването на нейното потребление е от съществено значение за опазването на околната среда. Намаляването на потреблението започва с малки ежедневни жестове: ето няколко съвета за пестене на вода:

Кратки душове: Намаляването на времето, което прекарвате под душа, може да има голяма разлика. Инсталирането на душове с ниска струя може допълнително да намали консумацията, без да компрометира комфорта.

Водоспестяващи кранове: Използвайте кранове с аератори или самозатварящи се механизми, за да ограничите потока на водата.

Повторно използване на водата: Събирайте дъждовна вода, за да поливате растенията си или използвайте вода за готвене (след като се охлади), за да поливате градината си.

Ефективни уреди: Съвременните съдомиялни и перални машини използват по-малко вода от по-старите модели. Уверете се, че ги използвате, когато са изцяло пълни, за да постигнете максимална ефективност.

Важно уточнение: намаляването на консумацията не се отнася за пиенето на вода! Там правилото е "Колкото повече, толкова по-добре"!

Възприемането на по-екологичен начин на живот може да изглежда като предизвикателство, но всъщност се състои от малки ежедневни жестове, които, събрани заедно, могат да имат голямо въздействие. Намаляването, повторното използване, рециклирането, пестенето на енергия, използването на устойчиви транспортни средства, консумацията на по-малко вода и изборът на продукти като екопълнителите на Yves Rocher са прости и ефективни начини да направите разлика.

Всеки от нас има силата да допринесе за по-устойчиво бъдеще. Дори малка промяна в ежедневните ни навици може да има положителен ефект върху околната среда. Нека започнем днес, като даваме своята роля за един по-зелен и по-здрав свят.

А, какви са Вашите жестове, с които помагате на природата? Разкажете ни в коментарите!