Искаме да ви помогнем да изкарате празничните дни по възможно най-безстресовия начин. Затова събрахме няколко изпитани съвета, с които ще може да се организирате по-лесно за една вълшебна Коледа!

Ако сте решили тази година да се насладите максимално на празниците, ето какво трябва да направите:

1. Подаръкът, който със сигурност ще се хареса

Всяка година се повтаря едно и също – имаме искрено добри намерения „това да е годината“, в която ще напазаруваме преди празничната лудница. Всеки път си мислим: „имам още малко време за подаръците“, но реалността накрая е съвсем различна – оказваме се 2 дни преди Коледа в тотална безизходица, в средата на някой търговски център, безкрайно изнервени от тълпите хора и без никаква идея какво искаме да купим.

Тази година ви предлагаме нещо по-различно: направете списък, включващ всички хора, на които ще вземете подарък. Опишете внимателно идеите, които имате и след това разгледайте онлайн, за да видите какво може да поръчате и какво ще трябва да закупите на място. Бъдете внимателни – много хора пазаруват в последния момент и ви препоръчваме да сте организирали подаръците си най-късно до средата на декември.

 

Не забравяйте, че за коледните подаръци опаковката е също толкова важна, колкото и самия подарък! Персонализирайте я или ако имате възможност добавете нещо, което е характерно за всеки, които ще получава подаръка и ще се превърнете в най-страхотния помощник на дядо Коледа!

2. Ястието, което ще съживи вкусовите рецептори

Всеки път, когато дойде Коледа, се задават едни и същи два универсални въпроса: съществува ли наистина Дядо Коледа и какво ще ядем? Традиционна, вегетарианска, месна, рибна или световна кухня? Каква ще бъде вашата вечеря на Бъдни вечер?

И ако вие сте домакин тази вечер, обмислянето на менюто ви предварително ще ви помогне да тествате рецепти и да имате много по-спокоен подход към готвенето в деня. Ако се колебаете между две ястия, не забравяйте, че Нова година е само след няколко дни.

И понеже сме наясно, че всички сме склонни да се „увличаме“, когато готвим за празници, ние знаем, че храна ще остане, дори и ако всички са хапнали доста. Няма нужда да се паникьосвате и със сигурност няма нужда да я хвърляте!

Инвестирайте в еднократни рециклируеми контейнери за храна, които да дадете на гостите си, а те да се насладят на вкусната храна, която сте сготвили поне още веднъж!

3. Украсата, която заслепява

Купуването на декорации може да бъде скъпо и не винаги намираме това, което търсим. Създаването на ваша собствена малка коледна работилница е чудесен начин да включите любимите си хора и да направите своя собствена лична и евтина украса!

Най-лесно, най-достъпно и най-уютно е да се обърнем към природата и това, което тя ни дава. Ако имате гора или парк наблизо, разходете се и съберете малко шишарки, паднали клони и листа. После с помощта на обикновена акрилна боя, може да ги превърнете в нещо наистина страхотно.

Първо, домашната декорация придава особен чар и атмосфера, създава подчертано усещане за топлина и уют. А те са необходими за хубаво прекарване на коледните празници.

Второ, изработената от подръчни материали украса задължително се получава оригинална и неповторима като стил. А това е непостижимо с готова декорация, произведена в милиони бройки.

Трето, самото изработване на украсата събира семейството, приобщава децата, подобрява общуването и най-важното – поражда неуловимия коледен дух, без който празникът остава просто почерпка.

4. Отпуснете се

Не забравяйте, че въпреки всичко е Коледа. Знаем, че е трудно да се огранизира всичко, знаем че на 24-ти вечерта вече сте много изморени, но се опитайте да намерите поне малко време за себе си. Независимо дали ще изберете да излезете за малко навън на разходка, да почетете някоя книга или просто да се отпуснете на дивана, отделете поне един час, в който да релаксирате. Няма никакъв смисъл да посрещнете един от най-светлите празници изнервени и преуморени.

Последвайте нашите съвети за една спокойна и весела Коледа, която да изкарате обградени с любимите си хора. Важното е да сте заедно, да се обичате и да запомните, че това е празник – време за почивка!