Дните стават все по-къси, а температурите падат. Няма по-добър сезон от зимата, в който пълноценно да се насладите на спокоен уикенд! Целта е ясна: починете, презаредете батериите и се погрижете за себе си, оставяйки в топлото легло през целия ден. Искате ли да разберете как? Вижте нашите съвети и трикове и изкарайте един релаксиращ уикенд!

Съвет 1: Социалните медии не са разрешени

Първата и най-важна стъпка за успешен релаксиращ уикенд е да презаредите батериите си БЕЗ включени електронни устройства. Така че забравете лошия навик веднага да посягате към смартфона си, когато се събудите, и да прелиствате съобщенията си в Instagram/Facebook/TikTok с часове, преди да станете. И никакви проверки на имейли – просто изключете смартфона си или преминете на самолетен режим.

 

 

Посланието е ясно: „Аз съм офлайн“!

Съвет 2: Започнете своя ден с хубава закуска (за предпочитане в леглото):

Защо не закусите вкусно и здравословно? Ние ви предлагаме една страхотна и полезна рецепта за палачинки, за да започнете уикенда заредени с енергия.

Необходими продукти:

 • яйца - 3 големи

 • сол - 1/2 ч.л.

 • захар - 1 щипка

 • бакпулвер - 1/3 ч.л.

 • пълнозърнесто брашно - 9 с.л.

 • прясно мляко - за гъстота на боза

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата добре със солта, захарта и бакпулвера. Прибавете при непрекъснато разбъркване с телена бъркалка пълнозърнестото брашно и долейте толкова мляко, че да се получи палачинково тесто с гъстотата на боза.

Намаслете леко тефлонов тиган, загрейте го на умерен котлона и разстилайте по черпак от сместа. Опечете палачинките по стандартния начин от двете страни, като ги обръщате внимателно.

Поднесете палачинките с пресни плодове, сладко или ако искате да се поглезите - шоколад.

След това бързо се мушнете под завивките и се насладете на почивката.

Съвет 3: Прекарайте остатъка от деня с любимата си книга

Това, че сте напълно откъснати от социалните медии, ви дава време за друго, често недооценено занимание: четенето. Имахте ли време през лятото да започнете нова книга? Или често тя стои на нощното шкафче с идеята, че „днес“ я започвате? Този релаксиращ уикенд е идеалната възможност да наваксате с вече започнато четиво или да изберете нещо ново. Нямате идея какво ви се чете? Ето няколко предложения:

 

 

 

„Беззвездната корона“, Джеймс Ролинс – Една задруга тръгва на опасно пътешествие, за да разкрие тайните на далечното минало и да спаси своя свят в това завладяващо фантастично приключение от автора на бестселъри на „Ню Йорк Таймс“, майстора на трилъра  Джеймс Ролинс .

 

 

„Огън и кръв“, Дж.Р.Р. Мартин – Знаем, че и вие сте фенове на Демон Таргариен (брилянтния Мат Смит е на висота в този образ), така че сега е момента да разберете или да си припомните историята за Танцът на драконите.

Не сте фенове на романите? Опитайте „Тънкото изкуство да не ти пука“ на блогъра Марк Менсън. В книгата си той показва, че ключът към щастието не е позитивизмът, а да се научиш да се справяш с неуспехите. Менсън препоръчва да открием границите си и да ги приемем. Когато сме в мир със своите страхове, недостатъци и несигурност, можем да се радваме на пълноценен и реалистичен живот.

Съвет 4: Погрижете се за тялото си (задължително условие за един релаксиращ уикенд)

Ексфолианти, лосиони за тяло, маникюр, маски и масажи, всичко е позволено! Възползвайте се от свободното време, за да поглезите тялото си максимално!

Започнете с лицето си. За да се отпуснете напълно, можете например да използвате Pure Menthe Почистваща маска с въглен. Тази маска премахва замърсяванията и детоксикира кожата изцяло. Нанесете маската на фин слой върху цялото лице или само върху Т-зоната. Задължително избягвайте околоочния контур. Оставете маската да действа 5 минути и след това изплакнете обилно. Хидратирайте кожата си с овлажнител и се насладете на блестящия си тен.

Докато маската стои, имате време да се погрижите за косата си. Разгледайте нашите маски за коса тук: има за всекиго по нещо. Нанесете маската на влажна или суха коса, преди или след измиване. Вземете си душ и измийте и косата и лицето си.

Междувременно можете също да ексфолирате тялото си. Пилингът премахва всички мъртви кожни клетки и замърсявания от кожата. Открийте всички наши ексфолианти тук.

След релаксиращият душ е ще се почувствате още по-добре, нанасяйки лосион за тяло от главата до петите. Изберете любимият си аромат, за да ухаете на него през целия ден и се върнете в топлото легло.

Съвет 5: Отделете време за следобедна закуска с приятна топла напитка

Цялата идея на релаксиращия уикенд е да се поглезите. А това естествено включва хубава топла напитка. Ние ви предлагаме една страхотна рецепта за кафе Моко:

Необходими продукти:

 • кафе - двойно еспресо

 • горещ шоколад - 40 мл

 • прясно мляко - 100 мл топло

 • сметана - за гарниране

 • шоколад - настърган, шоколадова пудра или сироп

Начин на приготвяне:

Подгответе предварително горещия шоколад и го излейте във чаша със столче.

Към него добавете топлото мляко, след него готовото двойното еспресо.

Отгоре добавете бита сметана и украсете с настърган шоколад, шоколадова пудра или сироп.

За още повече разкош добавете малки френски макарони или маделини.

Съвет 6: Обадете се на хората, които обичате

Спокойният уикенд е идеалната възможност да проведете обширен разговор с всички, които обичате. Знаем, че казахме „без“ електронни устройства, но за любимите хора винаги може да направим изключение. Кога за последно говорихте с родителите, бабите и дядовците си? Отделете време и им звъннете, те ще оценят вашето внимание към тях.

А, знаете ли най-новите случки в живота на най-добрите си приятели? Сега е времето да наваксате. А, още по-добре ще е да ги поканите на гости. Няма нищо по-весело от уикенд, изпълнен със забавни моменти с любимите ни хора.

Съвет 7: Завършете деня с любимия си филм

 

Какво е един уикенд без добър филм, който да гледате под одеялото си? Настанете се удобно с питие и нещо за хапване и... просто гледайте! Дали ще е лек любовен романс, екшън преследване или забавна комедия, изборът е изцяло във вашите ръце!

Какви са Вашите съвети за перфектен релакс? Кажете ни в коментарите!