Понякога се случва да ни липсва вдъхновение, когато трябва да започнем да опаковаме коледните подаръци. Затова тук споделяме няколко лесни съвета как можете да направите вашите пакети уникални.

И така, най-накрая намерихте всички коледни подаръци в списъка си – сега „само“ трябва да ги опаковате. Може би ви липсва вдъхновение и искате да направите нещо различно от обичайното опаковане с червена хартия и сребриста панделка? Предлагаме ви няколко бързи и прости трика, които можете да използвате.

Рециклирайте – направете услуга на нашата земя и рециклирайте подаръчната си опаковка.

Опитайте се да разберете хората, на които ще подарявате подаръците какви хобита и интереси имат и ги използвайте, за да направите опаковката на подаръците с по-личен оттенък. Стари карти или нотни листа са подходящи за използване като опаковъчна хартия и добавят персонален щрих към подаръка. А рециклирането на хартия по този начин е полезно и за околната среда. Ако не можете да намерите хартия, която можете да рециклирате, можете да използвате вместо това кафява крафт хартия. Крафт хартията е здрава, често се прави от рециклиран материал и също така може да се рециклира. Това е добра алтернатива за вас, които искате да направите по-осъзнат избор, вместо да изберете традиционна подаръчна опаковка.

Японска опаковка за подаръци

Техниката Фурошики или традиционното японско изкуство за опаковане на подаръци в плат е едновременно красив и оригинален начин за опаковане на подаръци. Освен това издига подаръка ви на съвсем ново ниво на шик, когато например е увит в красив копринен шал. Ще бъде като два подаръка в едно. Сигурни сме, че ще бъде хит!

Всичко, от което се нуждаете, е квадратно парче плат.

1. Разстелете плата и поставете подаръка си в средата на плата.

2. Сгънете един от ъглите върху подаръка и направете същото с противоположния ъгъл. Уверете се, че тъканта е гладка и стегната, за да няма гънки.

3. Хванете последните два ъгъла и ги завържете заедно с хубав възел.

Всяка опаковка Фурошики е цяло произведение на изкуството - практично и красиво.

 

И ето, че сме готови! Стилна и екологична подаръчна опаковка за нула време!

А, вие имате ли някакви идеи за екологични опаковки за подаръци? Споделете ни в коментарите!