Компактният и по-екологичен твърд шампоан може да се превърне в най-добрия ви съюзник на косата. Ако все още не сте сигурни дали го искате, ние ще ви посочим 5 „солидни“ предимства в негова полза + още много допълнителна информация, която ще ви спечели!

Предимство # 1: списък от съставки с естествен произход

Силната му страна? Съставът му. Разбирането на формулата на вашите продукти за красота е от съществено значение за внимателното им избиране. Основно създаден от съставки с естествен произход, твърдият шампоан ще се погрижи за косата ви и ще ограничи въздействието върху околната среда.

Списъкът на съставките в твърдите шампоани често е кратък. Те могат да бъдат групирани в няколко семейства:

• Повърхностно активни вещества: Повърхностно активното вещество помага за почистването на косата, като ефективно елиминира себума и замърсяванията. В твърдите и течни шампоани Yves Rocher сме заменили сулфатите с качествени, нежни, естествени повърхностно активни вещества. Те позволяват на шампоана да се пени щедро при контакт с вода, без да уврежда скалпа.

 

• Масла и олиа: Тези компоненти са от съществено значение за подхранването и хидратирането на косата. Те могат да включват масло от ший, кокосово масло, арганово масло, масло от макадамия, всички известни със своите подхранващи и възстановяващи свойства, без риск за здравето. Всички растения, използвани за приготвянето на шампоаните Yves Rocher, са органични и отглеждани в La Gacilly според екологичните принципи, и се култивират според принципите на агроекологията.

• Парфюми и етерични масла: Те придават деликатната миризма на шампоана. Тук отново твърдите шампоани най-често използват парфюми от естествен произход или етерични масла за качествено, по-малко химично сензорно изживяване.

Използването на твърдия шампоан е много лесно, подобно на класическия сапун и  е подходящ за бременни и деца над 12 години.

 

Предимство # 2: по-отговорен към природата продукт

Защо да изберем твърд шампоан?

Друго предимство на твърдия шампоан е че поради твърдата си форма, той не изисква пластмасова опаковка. Естествената, безводна формула елиминира необходимостта от пластмасови опаковки в полза на напълно рециклируеми картонени опаковки. Което по този начин минимизира производството на отпадъци или въздействието върху околната среда. Всъщност твърдите шампоани на Yves Rocher спестяват повече от 28 тона пластмаса годишно.

Нашите твърди шампоани са опаковани в 100% рециклируема картонена кутия, а 60% от опаковките са произведени от нашите отпадъци. Това означава, че тя може да бъдат събрана, сортирана и след това рециклирана, за да се превърне в друга опаковка или продукт. Като предпочитаме рециклирани и рециклируеми материали, ние насърчаваме намаляването на производството на пластмаса, за да създадем по-устойчиви жизнени цикли на продуктите за красота и грижа. Чудесен начин да променим навиците си, без да жертваме сетивността и ефективността.

Предимство # 3: практичен формат

За тези, които обичат да пътуват, твърдият шампоан е лесен за носене навсякъде. В самолет течните продукти трябва да имат вместимост под 100 мл., за да можете да ги вземете в ръчния си багаж. А, това ограничение не важи за твърди продукти, като вашия шампоан. Благодарение на преносимия му формат, може да го вземете навсякъде с вас. Той заема по-малко място в куфара ви и преди всичко няма риск от изтичане върху вашите вещи, а същевременно един твърд шампоан се равнява на две бутилки от класически шампоан от 300 мл., така че може спокойно да го вземете за дълга почивка!

Предимство # 4: лесен за употреба

Нищо не може да бъде по-просто от използването на твърд шампоан за вашата коса.

1. Намокрете косата си: както при течния шампоан, започнете с намокряне на косата под душа. За да не увредите косата си, препоръчваме топла, а не гореща вода. За по-смелите може да използвате студена вода, която стимулира кръвообращението в скалпа.

2. Разпенете твърдия си шампоан: навлажнете твърдия си шампоан и го разтрийте между ръцете си или директно върху косата си, за да създадете пяна. Ако се чудите, имайте предвид, че твърдият шампоан се пени перфектно. Точно както нашите течни шампоани, твърдите шампоани не съдържат сулфати и са заменени с меки повърхностно активни вещества. Те позволяват на шампоана да се разпенва щедро при контакт с вода.

3. Масажирайте скалпът: как да нанесете твърд шампоан? Първо, нежно масажирайте скалпа си с върховете на пръстите си от корените до краищата. За няколко минути използвайте кръгови движения, за да разхлабите корените си и да елиминирате всички замърсявания.

4. Изплакнете: последната важна стъпка е да изплакнете косата си обилно. Пуснете водата достатъчно дълго, за да не останат твърди остатъци от шампоан. В случай на контакт с очите, изплакнете обилно.

Предимство # 5: неговият икономически аспект

Един твърд сапун може да издържи дълго време в зависимост от това как се съхранява и колко често миете косата си, както и каква е нейната дължина. Компактният му формат и намаленият воден състав гарантират същата ефективност като на течните шампоани!

За да използвате твърд шампоан върху къса, тънка коса, разпенете продукта между ръцете си за около 30 секунди. След това нанесете пяната равномерно върху косата си, като се фокусирате върху корените. Масажирайте скалпа си с кръгови движения за една минута, след което изплакнете.

Колко издържа твърдият шампоан, когато имате дълга и гъста коса? Вашият твърд шампоан логично ще издържи по-малко, ако имате дълга коса поради простата причина... че използвате повече продукт с всяко измиване. Започнете, като навлажнете шампоана и го разпенете за кратко между ръцете си. След това го нанесете директно върху главата си, за да увеличите образуването на пяна, като внимателно го втривате около и близо до скалпа. След като шампоанът е нанесен, стимулирайте скалпа си с кръгови движения, плъзгайки пръстите си между кичурите, след което изплакнете обилно.

А, как правилно да съхраняваме твърд шампоан?

За добро съхраняване не забравяйте, че влажността е враг номер 1 на твърдите шампоани. Ако не искате да се окажете с разтопен шампоан след по-малко от няколко измивания, има няколко съвета, които да следвате. Първо, за да оптимизирате живота му, е важно да го оставяте да изсъхне между всяка употреба. Преди всичко, най-безопасната стъпка е да го извадите от душа.

Може да го съхранявате в сапунерка. Сапунерката е аксесоар, който можете да закачите под/до/около душа. За да предотвратите застояването на шампоана във вода, уверете се, че има отвор за оттичане на водата и е под правилния ъгъл. Не забравяйте да обърнете шампоана си, така че да изсъхне от двете страни.

Кой твърд шампоан е подходящ за вас?

За оптимална ефективност е важно да изберете твърд шампоан, адаптиран към вашия тип коса. Ние разработихме 3 вида твърди шампоана:

Твърд подхранващ шампоан за суха коса: сухата коса трябва да бъде дълбоко хидратирана и подхранена. Формулиран с масло от органични цветя, шампоанът Solid Nutrition подхранва и прави косата блестяща, мека и изпълнена с жизненост.

Шампоан за блясък за матова или боядисана коса: Твърдият шампоан Shine е направен от органична невен, за да придаде блясък на косата ви до следващото боядисване.

Твърдия шампоан за чувствителен скалп: Тънка коса, къдрава коса, за всички типове коса, нежният твърд шампоан е вашият идеален ежедневен спътник. Богат на лайка, нежно почиства косата и й придава блясък и жизненост.

Какво да правим, когато шампоанът е на привършване?

Стигнали сте до края на шампоана си и не е останало достатъчно, за да измиете косата си? Знаете ли, че може да го използвате, за да се погрижите за някои от вашите инструменти и аксесоари за красота. Например, не се колебайте да почистите четките или гъбите си за грим с мек твърд шампоан. За да предотвратите натрупването на мръсотия, бактерии или остатъци от грим, разтрийте влажната четка или гъба върху остатъка от вашия шампоан, след което изплакнете.

В заключение твърдият шампоан може да издържи дълго време... стига да го поддържате сух между всяко измиване. Избирането на твърд шампоан е добре... Да го запазите за дълго време е още по-добре.

По-практичен, по-издръжлив, ефективен, щадящ... Дори напълно обективно да търсим кусури на твърдия шампоан, откриваме само качества. И така, готови ли сте да започнете приключението с нулеви пластмасови отпадъци?