Открийте новата гама на Bain Nature: едни от първите екопълнители, направени от над 90% рециклирана пластмаса и преди всичко напълно рециклируеми!

Yves Rocher eco- refills reverse the trend_1

Пионер много преди времето си, наясно с въздействието на своите продукти върху околната среда, марката Yves Rocher пусна първия си пълнител през 1992 г.

Водейки битката със замърсяванието, марката Yves Rocher лансира истинска иновация през 2024 г., един от първите напълно рециклируеми екопълнители на пазара, направени от 90% рециклирана пластмаса!

Ние възнамеряваме да обърнем тенденцията, но също така да преобърнем навиците за потребление и употребата на пластмаса. Пластмасата представлява една от основните грижи за потребителите. 80% от тях всъщност търсят по-устойчиви продукти. Сега е дошло времето за намаляване на опаковките, опазване на ресурсите и минимизиране на отпадъците в края на жизнения цикъл.

Огромно предизвикателство за козметичната индустрия, на което марката Yves Rocher възнамерява да се справи, като направи продуктите си по-отговорни през целия им жизнен цикъл и с нови еко-жестове.

Eco Refills Yves Rocher reverse the trend_2

Екопълнител: истинска иновация

Първите ни напълно рециклируеми екопълнители в нов, по-икономичен формат от 600 мл!

Цялата сетивност и удоволствие от нашите безсулфатни душ гелове с аромати, вдъхновени от природата.

Ангажиран партньор за намаляване на употребата на пластмаса

За да намали употребата на чиста пластмаса и да засили действията си срещу глобалното пластмасово замърсяване, марката Yves Rocher избра да използва рециклирана пластмаса, сертифицирана OBP (Ocean Bound Plastic) в своите екопълнители Bain de Nature.

Какво е OBP пластмаса? Това е използвана пластмаса, събрана близо до крайбрежните зони и определена като „с риск да свърши в океана“. Тази рециклирана пластмаса се събира в Индия от нашия доставчик Plastics For Change и е сертифицирана по OBP и GRS (глобален рециклиран стандарт).

Eco Refills Yves Rocher reverse the trend_3

С OBP пластмаса ние допринасяме за:

• Разработване на решения за рециклиране на отпадъци в региони, където управлението на отпадъците е недостатъчно и има висок риск пластмасовите отпадъци да попаднат в океана.

• Подобряване на социалните условия на общностите, които живеят от OBP събиране на отпадъци, особено по отношение на условията за обучение на децата.

Избирайки OBP рециклирана пластмаса за нашите екопълнители и нашите бутилки за многократна употреба, ние намаляваме употребата на чиста пластмаса със 120 тона/година.

 

Eco Refills Yves Rocher reverse the trend_4

Ангажиран жест за обрат в консуматорската тенденция

Като ангажирана марка, ние имаме основна роля в потреблението на по-отговорна козметика.

Това включва педагогика и подкрепа към нови по-устойчиви жестове за красота. Благодарение на нашите 20 милиона клиенти по света, ние имаме капацитета да променим потреблението и да демократизираме този нов жест.

Нека заедно обърнем тенденцията, нека бъдем отговорни!