Сулфатираните повърхностно активни вещества, известни също като „сулфати“, са почистващи агенти, които улавят себума и примесите, за да почистят скалпа и влакната на косата. Много широко използвани в козметиката, като шампоани, балсами и душ гелове, те демонстрират отлични почистващи свойства и създават значителна пяна при контакт с вода. Тяхната силна измиваща сила незабавно оставя косата чиста.

Как да ги разпознаем?

Присъстващи в списъка на съставките (INCI) на повечето конвенционални шампоани, те се разпознават под условията на натриев лаурил сулфат (SLS), натриев лаурет сулфат (SLES) или дори амониев лаурил сулфат (ALS). Въпреки това, използвани във високи дози, някои видове сулфати могат да раздразнят скалпа и да повишат чувствителността на най-крехките коси. В Yves Rocher избрахме да премахнем сулфатираните повърхностно активни вещества от всички наши шампоани и да разработим формули, които нежно почистват всички типове коса, дори и най-чувствителната.

Без сулфат, но с пяна!

Нашите експерти по формулирането са разработили комбинация от несулфатни повърхностно активни вещества от растителен произход (получени по-специално от кокосово масло или слънчогледово масло) за много нежно измиване, с най-голямо уважение към баланса на скалпа и дължината на косата.

Тези съставки са внимателно подбрани, за да поддържат ефективността и усещането в основата на цялата ни нова гама шампоани. Под душа кремообразна пяна се разпространява върху цялата коса и премахва замърсяванията и излишния себум, без да изсушава скалпа и косата.

Грижа с шампоан за всеки

Шампоаните без сулфати често се препоръчват за боядисана коса и бразилско (трайно) изправяне на коса.

В Yves Rocher сме убедени, че всеки тип коса изисква еднакво ниво на грижа, още от шампоана. Подходящи за всички типове коса, нашите шампоани без сулфати* нежно почистват, зачитат баланса на всички скалпове и запазват хидролипидния филм на фибрите.

Преминаването от конвенционални шампоани към шампоани без сулфати може да отнеме известно време. През първите дни косата ви може да е по-малко лъскава и груба. Едва след няколко употреби ще забележите благоприятния ефект на нашите безсулфатни шампоани. Нашите нежни формули, вдъхновени от растителния свят, са специално разработени, за да запазят баланса на скалпа и да предпазят влакната на косата.

Все по-природосъобразно ангажирани формули

Цялата ни нова гама шампоани е формулирана без сулфат*, без силикон и е 100% веган**. Нашите формули съдържат повече от 94% съставки от естествен произход.

* без сулфатен ПАВ

**  формулирани без животински производни