(Пре)открийте Hydra Végétal, за непрекъсната хидратация от 48 часа до 100 часа¹ благодарение на нашата звездна активна съставка: клетъчна вода Edulis

Какво е дехидратирана кожа?

Дехидратираната кожа е кожа, на която липсва вода. Водата обаче е от съществено значение за кожата, тъй като й придава еластичност, мекота и тонус. Когато се изчерпи, усещате дискомфорт, опъване и тенът ви е матов.

Има много причини за дехидратация. Те включват външни фактори на околната среда като вятър, замърсяване, отопление; но също и липса на сън или небалансирана диета. Всички типове кожа могат да бъдат засегнати от дехидратация при определени условия или през определени сезони, защото това е състояние на кожата, а не тип кожа.

Нашето ботаническо решение: клетъчна вода Edulis

Интегрирана в сърцето на гамата Hydra Végétal, клетъчната вода Edulis ще:

- съхранява вода в сърцето на кожата²,

- дифузира вода във всички слоеве на епидермиса²,

- ограничаване изпарението й за непрекъсната хидратация².

Тройното овлажняващо действие на Edulis е демонстрирано от ботаници и фитохимици на Yves Rocher, които са биовдъхновени от това растение със забележителен воден механизъм.

 

Дебелите му листа са в състояние да съхраняват максимално количество вода в клетките си и да я блокират в сърцевината на листата, като по този начин ограничават изпарението. Този механизъм, подобен на този на хидратацията на кожата, подтикна нашите изследователи на красотата да проучат това растение. След това те разработиха екстракт, клетъчна вода Edulis, от 100% естествен процес на екоекстракция на прясно растение, отглеждано в La Gacilly.

Научете повече за растението Едулис в тази статия.

 

Една серия, 5 продукта

Серията Hydra Végétal включва 5 продукта, с до 99%3 съставки от естествен произход, без минерално масло, силикон или парабени и отгледани в Бретан с любов.

- Звездният продукт от гамата: серумът за нон-стоп хидратация 100h. Продуктът с най-висока концентрация на хидратиращи активни съставки в цялата гама, той е веган и се състои от 99% съставки от естествен произход. Това е първият серум, който съхранява вода в кожата за 100 часа4 хидратация. Ултра лека, приятна и сетивна течна текстура за незабавно усещане за свежест.

Кожата е незабавно хидратирана и непрекъснато свежа и комфортна за 100 часа5. След 1 месец употреба кожата е плътна и сияйна.

- 48-часов нон-стоп хидратиращ крем гел във версия в туба или буркан за кожа, която незабавно се изпълва с вода. В продължение на 48 часа6 имаме интензивно хидратиране за свеж, сияен тен и стегната кожа.

- Богат 48-часов нон-стоп хидратиращ крем за незабавно подхранена и комфортна кожа. В продължение на 48 часа7, той е интензивно хидратира и запълва кожата за сияен тен.

- Ревитализиращ свеж гел, който хидратира и озарява околоочния контур. Подпухналостта изглежда намалена, а торбичките под очите по-малки. Ултра свежа текстура, която лесно прониква в кожата.

Нашите ангажименти

Нашите опаковки могат да се рециклират, имат еко дизайн, произведени са във Франция и са без пластмасово фолио. Опаковката на стъклените буркани от 50 мл. е съставена от 41% по-малко картон от традиционната опаковка8.

Продуктите съдържат култивиран Edulis de La Gacilly, сертифициран от UEBT, органично отглеждан и с агроекологично управление.

Знаете ли че?

Водата е от съществено значение за кожата, която се състои от 70% от нея, което й придава еластичност, мекота и тонус и й позволява да изпълнява функциите си правилно. Водата се съхранява в дермата благодарение на фиксаторите на вода, естествено присъстващи в кожата. След това се освобождава чрез дифузия от дермата към епидермиса според нуждите на кожата. В същото време кожната бариера играе съществена роля за ограничаване на нейното изпарение.

1. Обективизирано клинично изследване върху 22 случая. Резултат 48 часа след 2 седмици прилагане два пъти дневно. 100H резултат за серум

2. In vitro тестове

3. процентът варира в зависимост от продукта (от 88% до 99%)

4. в Yves Rocher

5. Клинично изследване по цел на 22 случая, резултат 100H след приложение

6. Обективизирано клинично проучване върху 22 жени, резултат 48 часа след 2 седмици приложения два пъти дневно

7. Обективизирано клинично проучване върху 18 души, резултат след 2 седмици прилагане два пъти дневно

8. В сравнение с опаковката от 50 ml